Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Linda Bradley

Kontaktuppgifter

E-post: linda.bradley@gu.se
Tel: 031-786 4151

Arbetar med

Linda Bradley är universitetslektor i högskolepedagogik på PIL och institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL). Hon är lärare på Högskolepedagogik 1, svensk campusvariant och engelsk blended-variant (HPE101) samt kursansvarig lärare för Teaching and Learning in Higher Education 3 (HPE103). Hon arbetar även med högskolepedagogisk forskning och utveckling.

Bakgrund

Linda har lång erfarenhet av att arbeta med undervisning på olika ingenjörsprogram inom högre utbildning som lektor på Chalmers tekniska högskola inom fackspråk och kommunikation på institutionen för tillämpad IT. Undervisningen har varit fristående fackspråkskurser och även medverkan på integrerade kurser med ingenjörsämnen. På Chalmers har hon utvecklat, använt och utvärderat olika sätt att arbeta med IT-baserat lärande, studentåterkoppling och studentsamverkan. Under ett antal år har Linda varit lärarrepresentant i programrådet för institutionen för data- och informationsteknik. Hon har även varit studierektor på avdelningen för fackspråk och kommunikation under två år innan hon startade sin doktorandutbildning.

Hon disputerade 2013 vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet, med avhandlingen Language learning and technology – Student activities in web-based environments. Avhandlingen handlade om studenters samarbete och återkoppling genom digitala arbetssätt. Sedan disputationen har Linda varit engagerad i tre EU-finansierade projekt som har handlat om mobilt lärande kopplat till snabbrespons i klassrummet och två projekt om open educational resources (OER) som rör öppet lärande och undervisning. Lindas har en ämneslärarexamen i engelska/svenska och en kandidatexamen i informatik.

För närvarande är Linda projektledare för forskningsprojektet Integration med mobilen, finansierat av AMIF (Asyl-, migrations- och integrationsfonden) som syftar till att utveckla mobila applikationer med inriktning på språkträning och interkulturell kommunikation. Projektet pågår mellan 1 november 2016 och 21 oktober 2018 och är inriktat på nyanlända arabisktalande personer.

Linda är sedan 2013 vice ordförande för organisationen Research-publishing.net som publicerar vetenskapliga publikationer och konferensproceedings. Sedan 2012 har hon genom denna organisation arbetat som redaktör för konferenspublikationen för EUROCALL, en årlig internationell konferens inom Computer Assisted Language Learning. Linda är knuten till forskningsmiljön Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället (LinCS) och forskargruppen Lärande i en digitaliserad region (DigitaL) som är en samverkan mellan Högskolan Väst och GU, finansierad av Västra Götalandsregionen.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2016-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?