Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sonja Bjelobaba

Kontaktuppgifter

E-post: sonja.bjelobaba@gu.se
Tel: 031-786 64 53

Arbetar med

Sonja Bjelobaba arbetar som pedagogisk utvecklare på PIL. Hon är kursansvarig lärare på kurserna Högskolepedagogik 1, svensk nätvariant (HPE101) och Handledning av uppsatser och examensarbeten (HPE304) samt lärare på Högskolepedagogik 3, engelsk variant (HPE103). Hon är också ansvarig för webbkursen Akademisk integritet där frågor om vad plagiering är, hur det kan undvikas och vad som händer om man plagierar belyses. Dessutom är hon systemförvaltare av textmatchningssystemet Urkund.

Bakgrund

Sonja har i flera år arbetat som kursansvarig lärare på samtliga kurser i ämnet bosniska, kroatiska, serbiska.

2014 disputerade hon i slaviska språk med avhandlingen Översättning i nationens tjänst. J.L. Runebergs Serviska folksånger. Runebergs möte med de centralsydslaviska folksångerna ledde såväl till ett omfattande översättningsarbete som till förändringar i Runebergs poetik då han bestämde sig för att skriva "i de serviska folksångernas manér". Avhandlingen berör olika områden där inflytande från dessa sånger framträder: Runebergs översättningsstrategi, den konstnärliga praktiken, poetiken, kritiken, och hans ställning i det finlandssvenska litterära systemet.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2016-08-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?