Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svante Eriksson

Kontakt

E-post: svante.eriksson@gu.se
Tel: 031-786 2285, 0708-601988

Arbetar med

Svante arbetar deltid som pedagogisk utvecklare vid PIL, främst i gränslandet mellan informationsteknik och pedagogik. Detta gör han som anordnare av olika workshoppar och som stöd för lärare vid PIL och vid universitetet i stort. Tillsammans med andra medarbetare på PIL håller han i utformning och utrustning av PIL:s undervisningslokaler.

Genom bruk av nya tekniker, verktyg och arbetssätt för undervisning och lärande söker han bryta ny mark för pedagogiken. Särskilt sker detta med hjälp av kamera, mikrofon och programvara som flyttar oss från universitetets fysiska lokaler och schemalagda aktiviteter till nätet och dess möjligheter.

På sin andra deltid arbetar Svante vid utbildningsvetenskapliga fakulteten, bland annat som IT-beställare.

Bakgrund

Liksom många andra som arbetar med informationsteknik startade Svante i en annan ände; för hans del var det i naturvetenskap och kemi där han 1992 disputerade med en avhandling i fysikalisk kemi vid Chalmers tekniska högskola. Efter en post-doc i Illinois, USA, kom han åter till Sverige och snubblade då in i datorernas värld. Till en början arbetade han mest med första hjälpen för både mjukvara, hårdvara och nätverk, sedan blev det mer servrar och system för att nu mest handla om att stödja och utveckla nya arbetssätt inom undervisning och lärande.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?