Kursens övergripande syfte är att ge högskolepedagogiska kunskaper så att deltagarna på ett kvalificerat sätt kan resonera kring, planera för, utveckla, genomföra och utvärdera olika former av bedömning och examination.
I kursen belyses och problematiseras relationen mellan kunskapsutveckling, undervisning och bedömning/examination. Myndighetsutövande aspekter och implikationer av examinationsförfaranden av skilda slag behandlas. Vidare anläggs komparativa aspekter på bedömningsfrågor, med särskilt fokus på jämförelser mellan discipliner, institutioner och traditioner.
Kursansvariga lärare: Janna Meyer-Beining och Margareta Jernås
Skicka e-post till Janna | Läs mer om Janna
Skicka e-post till Margareta | Läs mer om Margareta
Omfattning: Kursen omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.
Kursplan PIL303 (öppnas i nytt fönster)
Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för PIL-enhetens kurser.
Innan du ansöker ska du ha avtalat med prefekt/avdelningschef/motsvarande på din institution/enhet vid GU om att du läser kursen.
Kursen ges på vårterminer.
Nästa kurs ges först våren 2024. Kursen gör ett uppehåll under 2023 och kommer då att revideras.
PIL303 är en intygskurs. Alla moment är obligatoriska och kräver närvaro. I vissa fall kommer det att vara möjligt att lämna in en kompletterande uppgift som motsvarar momentet. För att bli godkänd för intyg krävs även att du uppfyller lärandemålen i kursens kursplan.
PIL303 infördes den 1 januari 2021 som ersättning för den poänggivande kursen HPE303, som då avvecklades. Innehåll och upplägg i PIL303 är detsamma som i HPE303 och kursen ger samma behörighet.
Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats