Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogik 2 vid Handelshögskolan, 5 hp (HPE102)

Kursansvarig lärare: Mats Persson
Skicka e-post till Mats  |  Läs mer om Mats

Lärare: Freddy Hällstén
Skicka e-post till Freddy  |  Läs mer om Freddy
 

Kursplan HPE102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan.

Nästa kurs

Kursen ges nästa gång våren 2020.

Vårkursen 2019

Kursstart: Torsdag 24 januari
Övriga kursdatum: Se kursens schema
Mer info: Se kursens öppna Canvas-sida

Beskrivning

Kursen syftar till att deltagarna ska utvecklas i rollen som kursansvarig. Utgångspunkten för arbetet är en befintlig kurs som deltagaren vill revidera eller en ny kurs som denne vill utveckla. Vi analyserar den palett av verktyg som kursansvarig kan använda för att skapa bra utbildning.

Kursen bygger på ett aktivt deltagande och genomförs som ett antal heldagar som ägnas åt föreläsningar i dialogform, diskussioner och övningsuppgifter. Den gemensamma nämnaren för dessa tillfällen är att vi i kollegial anda söker finna, utveckla och pröva former för hur lärandemålsstyrd undervisning kan utformas på ett funktionellt sätt som ökar kvalitet på utbildningen.

Undervisningen utgår ifrån ett antal teman för att utveckla en kurs: lärandemål, undervisningsformer, examination, utvärdering. Dessutom ska deltagaren kunna omsätta dessa kunskaper i en korrekt utformad kursplan. Deltagaren examineras genom att redogöra för sin kursplan och en PM med förklaringar till de val som gjorts, såväl avseende kursutveckling som utformning av kursplanen.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att man går HPE101 före HPE102. För att få tillträde till HPE103 krävs godkänt betyg på både HPE101 och HPE102. Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?