Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogik 2 vid Humanistiska fakulteten, 5 hp (HPE102)

Kursansvarig lärare: Daniel Brodén
Skicka e-post till Daniel | Läs mer om Daniel

Lärare: Carina Carlund
 

Kursplan HPE102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan.

Höstkursen 2019

Kursstart: Torsdag 19 september
Övriga kursdatum: Se kursens preliminära schema
Mer information: Se kursens öppna sida i Canvas

Beskrivning

Vad är egentligen en kursplan och hur kan den användas? Syftet med den här kursen är att diskutera undervisning och utbildning inom det egna ämnesområdet med hjälp av forskning och beprövad erfarenhet. Vi tar utgångspunkt i kursplanen med mål att identifiera pedagogiska problem och analysera hur man ska planera och genomföra en kurs. Genom att inspireras av föreläsningar, litteraturstudier, nätbaserade aktiviteter och diskussioner, inte minst av utbytet mellan deltagarnas olika kunskapserfarenheter, ska kursdeltagarna under kursens gång utveckla en egen kursplan samt diskutera sina pedagogiska överväganden och val kring detta.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att man går HPE101 före HPE102. För att få tillträde till HPE103 krävs godkänt betyg på både HPE101 och HPE102. Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?