Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogik 2 vid Konstnärliga fakulteten, 5 hp (HPE102)

Kursansvarig lärare: Julia Tedroff
Skicka e-post till Julia | Läs mer om Julia

Kursplan HPE102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan. 

Nästa kurs

Kursen ges nästa gång våren 2020.

Vårkursen 2019

Kursstart: Fredag 1 februari
Övriga kursdatum: Se kursens schema
Mer info: Se kursens öppna Canvas-sida

Beskrivning

Kursen vänder sig till lärare som arbetar inom utbildningar med konstnärlig inriktning och behandlar vad det innebär att verka som lärare inom högre utbildning; att utveckla och planera kurser, lärandemål och examinationsformer med utgångspunkt från de specifika former av lärande som konstnärliga utbildningar vilar på. Under kursen identifieras och formuleras tankar kring utbildningens mål samt lärandeprocesser. Vi diskuterar vad lärandemålsstyrd undervisningen innebär inom högre utbildning samt identifierar hur lärandemål som beskriver konstnärliga processer kan formuleras och användas som pedagogiskt verktyg.

De kritiska reflektionerna tar utgångspunkt i kursdeltagarnas pedagogiska erfarenhet och syftar till att utifrån erfarenhetsbaserade problemställningar identifiera, formulera och bedöma den egna undervisningens mål och pedagogiska verktyg i relation till studentens lärande.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Reportagefilm

I reportagefilmen intervjuas kursledaren Julia Tedroff och en kursdeltagare. Se filmen här

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att man går HPE101 före HPE102. För att få tillträde till HPE103 krävs godkänt betyg på både HPE101 och HPE102. Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?