Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetsgivande högskolepedagogik 2 vid Sahlgrenska akademin (PIL102)

Den poänggivande kursen HPE102 ersattes den 1 januari 2021 av intygskursen PIL102. Bortsett från kurskoden har den nya kursen samma namn som den gamla, alltså Behörighetsgivande högskolepedagogik 2: Områdesspecifik pedagogik. Innehåll och upplägg i PIL102 är detsamma och ger samma behörighet som HPE102. Läs mer om övergången till intygskurser


OBS! Har du frågor om ansökningar etc till denna kurs? I så fall:
Läs om Sahlgrenskas antagningsrutiner här!

Kursansvarig lärare: Eva Berg

Lärare: Anna Thorén

Omfattning: PIL102 omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.

Kursplan PIL102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för PIL-enhetens kurser.

Höstkursen 2021

OBS: Pga rådande omständigheter kommer höstens kurs att hållas på distans.

Kursen kan endast sökas av Sahlgrenska akademins personal, här ingår även VGR-anställda med anknytning till Sahlgrenska akademin. Sahlgrenskas ansökningsperiod: 29 mars – 2 maj.

Kursstart: Torsdag 2 september
Övriga kursdatum: Se kursens schema

Beskrivning

Kursen tar sin utgångspunkt i relationen mellan ett kursinnehåll och de överväganden som du som lärare och forskare tar hänsyn till under planering och genomförande av en kurs. I mer konkreta termer fokuserar vi på lärandemålsstyrd utbildning, lärandeteorier och undervisnings- och examinationsformer. Detta innebär att vi även diskuterar lärandemål, former och metoder för genomförande och bedömning. Under kursen arbetar du med att antingen revidera en existerande kurs eller utveckla en helt ny. Till kursen har vi knutit kollegor från Sahlgrenska akademin och PIL-enheten som i föreläsningar knyter an till kursens olika teman och bidrar med olika perspektiv, vilket också innebär att vi diskuterar och prövar nya inslag i undervisningen.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att du går PIL101 före PIL102. För att få tillträde till PIL103 krävs erhållet intyg från både PIL101 och PIL102 (eller godkänt betyg på HPE101 och HPE102). Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?