Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogik 2 vid Sahlgrenska akademin, 5 hp (HPE102)

OBS! Har du frågor om ansökningar etc till denna kurs? I så fall: Läs om Sahlgrenskas antagningsrutiner här!
 

Lärare: Sylvi Vigmo
 

Kursplan HPE102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan.

Vårkursen 2020

Kursstart: Onsdag 5 februari
Övriga kursdatum: Se kursens preliminära schema

Kursen kan endast sökas av Sahlgrenska akademins personal, här ingår även VGR-anställda med anknytning till Sahlgrenska akademin.

Beskrivning

Kursen tar sin utgångspunkt i relationen mellan ett kursinnehåll och de överväganden som du som lärare och forskare tar hänsyn till under planering och genomförande av en kurs. I mer konkreta termer fokuserar vi på lärandemålsstyrd utbildning, lärandeteorier och undervisnings- och examinationsformer. Detta innebär att vi även diskuterar lärandemål, former och metoder för genomförande och bedömning. Under kursen arbetar du med att antingen revidera en existerande kurs eller utveckla en helt ny. Till kursen har vi knutit kollegor från Sahlgrenska akademin och PIL-enheten som i föreläsningar knyter an till kursens olika teman och bidrar med olika perspektiv, vilket också innebär att vi diskuterar och prövar nya inslag i undervisningen.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att man går HPE101 före HPE102. För att få tillträde till HPE103 krävs godkänt betyg på både HPE101 och HPE102. Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/kurser/hogskolepedagogik_tva/sahlgrenska-akademins-hpe102/
Utskriftsdatum: 2019-10-22