Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Litteraturstudier i högskolepedagogik, 7,5 hp (HPE401)

Kursansvarig lärare: Margareta Jernås
Skicka e-post till Margareta  |  Läs mer om Margareta
 

Kursplan HPE401 (öppnas i nytt fönster)

Syllabus in English HPE401 (opens in new window)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Nästa kurs

Kursen ges nästa gång hösten 2018 (preliminärt). Gör gärna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig när kursen kan sökas.

Om kursen

Kursen erbjuder en fördjupning i relevanta högskolepedagogiska frågeställningar baserat på vetenskaplig litteratur inom området. Under kursen producerar och diskuterar kursdeltagarna vetenskapliga forskningsöversikter eller liknande texter. I detta ingår frågor kring IT-stödd informationssökning och analys, urval av källor, publiceringsarenor, syftesmotiveringar och ansatser. Urvalet och formulering av frågeställning diskuteras med och fastställs i samråd med kursledaren. Kursinnehållet kommer i hög grad att definieras av de högskolepedagogiska frågor som kursdeltagarna väljer att fördjupa sig i. Frågorna kan vara av vitt skilda slag. De kan handla om villkor, processer eller effekter och kan relatera till individuella, organisatoriska eller samhälleliga aspekter av högre utbildning. Gemensamt tema är spridningen av kunskaper, normer, värderingar och färdigheter.

Under kursen bearbetar deltagaren information ur vetenskapliga artiklar i tidskrifter med högskolepedagogisk inriktning samt kommunicerar resultat via de format och kanaler som kursledningen anvisar.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen 180 hp eller motsvarande samt behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning 15 hp eller motsvarande.

Snabbval

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?