Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information om övergången till intygskurser

Den 1 januari 2021 ersattes PIL-enhetens poänggivande kurser av intygskurser. Bortsett från kurskoden har de nya kurserna samma namn som de gamla. Innehåll och upplägg är desamma i de nya kurserna som i de gamla, och de ger samma behörighet.

Övergången till intygskurser innebär inte några större förändringar för kursdeltagarna. Liksom de tidigare kurserna är intygskurserna anpassade efter de rekommendationer som tagits fram av SUHF (REK 2016:1 Rekommendationer om mål för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning samt ömsesidigt erkännande). På sikt kan det bli aktuellt att anpassa kurserna efter didaktiska behov och önskemål från verksamheten, inom ramen för de nationella mål som SUHF satt upp.

Kurser som startade före den 1 januari 2021 påverkas inte av omläggningen. Godkända deltagare i dessa kurser får högskolepoäng.

Detta krävs för att få intyg

I intygskurserna är alla moment obligatoriska och kräver närvaro. Uteblir du kan du ta igen det momentet via en annan kurs samma termin, om det är möjligt. I vissa fall kommer det även att vara möjligt att lämna in en kompletterande uppgift som motsvarar momentet. För att bli godkänd för intyg krävs även att du uppfyller lärandemålen i kursens kursplan.

Komplettering av oavslutade moment

En deltagare som har oavslutade moment i en poänggivande kurs kan komplettera kursen fram till och med 31 december 2022. Det innebär att kompletterande aktiviteter måste vara genomförda och skriftliga underlag inlämnade till PIL senast 1 oktober 2022. Vill du komplettera en kurs? Hör av dig till pil@gu.se

Doktorander

Har du gått en högskolepedagogisk kurs (PIL101, PIL102, PIL103) som en obligatorisk kurs i din forskarutbildning? Efter att du fått ditt intyg på avslutad och godkänd kurs, lämnar du intyget till den som är administratör (eller motsvarande) för din forskarutbildning. Den personen registrerar kursen som godkänd i Ladok för forskarutbildning.
 


Bakgrund

Beslutet att ersätta PIL-enhetens poänggivande kurser med intygskurser togs av rektor den 7 maj 2020 (GU 2020/1086). Bakom beslutet ligger juridiska och organisatoriska aspekter.

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-06-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?