Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digital kompetens i undervisning och examination vid Göteborgs universitet (DigiKomp)

De senaste åren har universitetet genom INU-projektet stärkt möjligheterna till varierade undervisningsformer och examination genom lokaler, verktyg och tjänster. Som en naturlig fortsättning samlas nu initiativ för ökad användning av dessa. Projektet ska arbeta för att uppmuntra till pedagogisk utveckling genom stöd och kompetensutveckling för universitets lärare inom området digitalisering av undervisning och lärande.

Projektet pågår 2019–2021.

Om projektet

Utbildningsnämnden har gett PIL-enheten i uppdrag att driva projektet Digital kompetens i undervisning och examination vid Göteborgs universitet. Projektet är en naturlig fortsättning på INU:s infrastruktursatsningar och syftar till en ökad användning av dessa. Projektets aktiviteter genomförs på institutions-, fakultets- och universitetsnivå och bedrivs i linje med universitetets pedagogiska idéprogram som en kompetensutvecklingsstrategi för akademiskt lärarskap och kollegialt samarbete.

Bärande idéer för projektet

  • att fortsätta uppmuntra till pedagogisk utveckling genom att erbjuda stöd och kompetensutveckling i nya verktyg för undervisning och lärande.
  • att lärare har kunskap om hur digitala verktyg på olika sätt kan användas för undervisning och lärande.
  • att göra det möjligt för universitetets lärare att enkelt nyttja de möjligheter som digitaliseringen medför.
  • att lärare, utifrån ett studentcentrerat perspektiv, aktivt väljer bland de digitala verktyg som kan utnyttjas i olika undervisningssammanhang.
  • att verka för att lärare, när så är lämpligt, utvecklar sin undervisning och sitt undervisningsmaterial så att studenter även digitalt kan tillägna sig, repetera och bearbeta kursinnehåll på egen hand. 

Projektets tre arbetsområden

  1. Erfarenhetsspridning, inspiration, kompetensutveckling.
  2. Vidareutveckling DISA samt förstudie campussupport morgon/kväll.
  3. Utlysningsmedel för utformning av enklare ALC (Active Learning Classroom), tillbehör/licenser samt utvecklingsbidrag.
     

Arbetsgruppen

Arbetsgruppen består av lärare vid Göteborgs universitet och har utsetts av Utbildningsnämnden som representanter för respektive fakultet.

Maria Sunnerstam, PIL-enheten, är projektledare.

PIL-enhetens enhetsråd fungerar som styrgrupp för projektet.

 

Snabbval

Kontaktperson för DigiKomp

Maria Sunnerstam
Projektledare

Tel: 031-786 1056
Skicka e-post till Maria

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2019-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?