Digitalt stöd för verksamhetsintegrerat lärande (DViL)

Status: Förstudie genomförd.

Förstudierapport DViL

Projektet riktar sig mot dig som arbetar med VFU eller verksamhetsintegrerat lärande (ViL) och ser behovet av ett digitalt stöd för ViL.

Syftet med förstudien var att undersöka behovet vid GU för ett digitalt stödsystem för Verksamhetsintegrerat lärande (ViL). Det digitala stödsystemet ska kunna:

A ) Samla all information på samma ställe,

B) Administrera matchning och andra aktiviteter i ViL-processen,

C) Underlätta administration och handledning på distans,

D) Stödja eller inte försämra studenternas lärande, identitetsutveckling och påverkansmöjligheter och

E) Bidra till kvalitetssäkring av bedömning och underlag för examination.

PIL fick av utbildningsnämnden i uppdrag att driva en förstudie i samarbete med intresserade vid institutionerna för att undersöka förutsättningarna för att genomföra ett universitetsövergripande stödsystem för ViL-processen.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-03-02