Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från GUL till Canvas

Ett byte av system innebär alltid justeringar av invanda arbetssätt. När universitetet nu byter från GUL till Canvas innebär det ett antal saker att fundera över och val att överväga. Sidorna här ska samla informationen och rekommendationerna som behövs för att underlätta flytten till Canvas.

Program, kurser och strukturer i Canvas

Den som är van att arbeta i GUL, särskilt på den administrativa sidan, vet att det är möjligt att hantera användargrupper på ett flexibelt sätt. En grupp kan kopplas till flera aktiviteter vilket möjliggör komplexa strukturer. Studenter kan ingå i grupper för program och för kurser.

Förutom användargrupper har GUL så kallade "Samlingsaktiviteter" som samlar andra aktiviteter inom sig och som möjliggör en visning av vilka aktiviteter som ingår i samlingen. Användargrupper och samlingsaktiviteter har möjliggjort skapande av ytor för utbildningsprogram som automatiskt visar ingående kurser och där allmän programinformation har kunnat publiceras.

I Canvas byggs en struktur av kursrum med tillhörande studentgrupper som studenter sedan registreras på. Kursrummen, studentgrupperna och kopplingen däremellan sker med automatik från LADOK.

Förutom de automatskapade ytorna från LADOK är det möjligt att manuellt skapa kursrum som det går att manuellt koppla användare till.

"Öppna sidor"

Parallellt med införandet av Canvas sker även en förändring av innehållet på Studentportalen inom ramen för webbutvecklingsprojektet med målsättningen att ge befintliga studenter en tydligare ingång till information som rör sina studier. 

Canvas har inte en landningssida som GUL:s öppna sidor. Detta, tillsammans med målsättningen att Studentportalen på ett tydligare sätt ska samla information för befintliga studenter, innebär att överväganden behöver göras gällande var publik information för studenter bäst presenteras. Information och rekommendationer om hantering av publik information finns i menyn till vänster.

Sidansvarig: Adam Casserly|Sidan uppdaterades: 2019-02-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?