Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdateringar i Canvas

Canvas uppdateras med förbättringar, ny funktionalitet och buggrättningar cirka var tredje vecka. På den här sidan kan du läsa om förändringar som projektet vill trycka lite extra på.

För en sammanställning över samtliga förändringar som kommer i nästa uppdatering hänvisas du till leverantörens sida om Canvas-uppdateringar ("Release Notes").

5 januari 2019

Uppdateringen släpps 5 januari 2019.

Förhandsvisa innehåll Canvas Commons

Med Canvas Commons kan du dela ditt Canvasinnehåll med kollegor; till ett fåtal eller till alla Canvasanvändare i världen. Importera andras innehåll till dina Canvaskurser. Med denna uppdatering är det nu möjligt att förhandsvisa hela innehållet innan du väljer om du vill importera eller inte.

8 december 2018

Uppdateringen släpps 8 december 2018.

Inspelning av media direkt i innehållsredigeraren kräver inte längre Flash i Firefox och Chrome

Värt att veta om denna uppdatering: Ett meddelande om Flash kan ändå tillfälligt blinka till trots att den inte behöver godkännas. Ett meddelande om att godkänna att webbläsaren använder mikrofonen och kameran visas och måste godkännas för att möjligggöra inspelning.

Du kan nu manuellt ändra ordning på dina kurskort

Du kan antingen klicka och dra eller välja placering i kurskortets kontextuella meny (de tre prickarna) för att manuellt ändra ordningen på kurskorten på "Översikt".

17 november 2018

Uppdateringen släpps 17 november 2018.

Bädda in bilder direkt ifrån innehållsredigeraren

Lärare och studenter kan nu bädda in bilder direkt i innehållsredigeraren istället för att först behöva ladda upp bilderna till kursen i Canvas.

HTML5 videoinspelning till innehållsredigeraren i kommande uppdatering

Projektet har valt att uppmärksamma att leverantören arbetar med en HTML5 version av videioindpelningsverktyget som möjliggör inspelning av video och audio direkt i innehållsredigeraren. Detta innebär att godkännande av Flash inte kommer att behövas när uppdateringen är implementerad.

6 oktober 2018

Uppdateringen släpps 6 september 2018.

Projektet har valt att inte trycka på något särskilt i denna uppdatering men vill hänvisa den som är nyfiken att läsa anteckningarna från leverantörens hemsida. Länk finns ovan.

15 september 2018

Uppdateringen släpps 15 september 2018.

Annotera direkt i anonyma inlämningar

Det har tidigare inte varit möjligt att använda Speedgraders funktionalitet för annoteringar direkt i dokuement för anonyma inlämningsuppgifter. Med denna uppdatering är detta nu möjligt.

 

 

Sidansvarig: Adam Casserly|Sidan uppdaterades: 2018-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?