Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Inför din användning av Canvas erbjuds utbildning, instruktionsmaterial och support. Fokus för utbildningen är att få en förståelse för Canvas för att kunna komma igång med att skapa en kurs. Klicka på länken här till höger (längst ned om du använder en mindre skärm) och boka dig på något av de bokningsbara utbildningstillfällena.

Utbildningar och innehåll

Kom igång med Canvas

Utbildningen Kom igång med Canvas kan du tillgodogöra dig på fyra olika sätt:

  • Sal: Kom till en sal eller datorsal och få en genomgång av Canvas grundläggande principer. Därefter har du möjlighet att stanna kvar och börja skapa innehållet i en kurs i Canvas samt ställa frågor till handledare.
  • Webinar: I ett webb-seminarium via ett videokonferenssystem går vi under en timme igenom samma innehåll som i sal. Du har möjlighet att ställa frågor under utbildningen.
  • Inspelat webinar: Oberoende av tid och rum kan du titta på ett redan inspelat webinar. Dock ges du ingen möjlighet att ställa frågor under tiden.
  • Filmer: I nio filmer får du under sammanlagt 20 minuter en komprimerad version av Kom igång med Canvas.

Lär dig Canvas

I Canvas finns en resurs där filmer och material är uppbyggt utifrån olika roller. Här hittar du även ett inspelat webinar och de filmer som motsvarar Kom igång med Canvas. Du hittar resursen via hjälpmenyn i Canvas.

Bedömning och återkoppling i Canvas – en introduktion

Utbildningen ges som ett webb-seminarium via ett videokonferenssystem och tar upp hur du navigerar i Canvas samt verktygen Speedgrader och Omdömen. Det finns möjlighet att ställa frågor via chatten under webinaret.

Canvas-stuga

Har du kört fast, vill bolla idéer eller sitta och jobba med Canvas med möjlighet att ställa frågor under tiden? Då är du välkommen till en av våra Canvas-stugor. Kom gärna tillsammans med kollegor – då kan ni diskutera fram de bästa lösningarna tillsammans.

Behörighetsgivande utbildning för kontoadministratörer

Du som har fått i uppdrag att vara kontoadministratör i Canvas kommer att få en inbjudan till en kurs i Canvas som du genomför i egen takt. Denna kurs måste genomföras för att få behörighet.

 

Sidansvarig: Adam Casserly|Sidan uppdaterades: 2019-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?