UPPDATERING 2022-05-13: Projektförslagens innehåll och utformning har under våren diskuterats vidare inom universitetsledningen och inom ramen för utbildningsnämndens arbete. Vicerektor för utbildning, som varit beställare för projektet, har nu gett besked om att arbetet inte ska drivas vidare i projektform. Arbetet ska drivas vidare men det är ännu inte helt klart hur fortsättningen kommer att se ut.
Projektet innefattar i nuläget sex delprojekt som på olika sätt syftar till att förbättra Göteborgs universitets fysiska och digitala studie- och lärmiljöer. Just nu pågår förberedelsearbetet inför en planerad projektstart under VT 2022. Projektet beräknas i sin helhet att avslutas under 2024.
Informationen som presenteras här uppdateras löpande under projektets gång.
Målsättning: 2024 ska det vid Göteborgs universitet finnas rekommendationer om vad medarbetare behöver kunna som grundläggande IT-kompetens, och vilka resurser som finns till förfogande för att uppnå detta.
Målsättning: 2024 ska Göteborgs universitet ha en enhetlig och tydlig Väg in för studenter.
Målsättning: År 2024 ska Göteborgs universitet ligga i framkant vad gäller fysiska och digitala studie- och lärmiljöer.
Målsättning: 2024 ska undervisande personal vid Göteborgs universitet ha en god pedagogisk digital kompetens och kunskap om hur digitala verktyg kan användas för att höja kvaliteten i undervisning och lärande.
Målsättning: 2024 ska det finnas stöd för lärare i såväl den digitala som fysiska undervisningsmiljön vid Göteborgs universitet, i vilket ingår tydliga instruktioner om vem som kan kontaktas när något inte fungerar.
Målsättning: 2024 ska det vid Göteborgs universitet finnas och kommuniceras tydliga instruktioner om studenters förkunskapskrav gällande digitala verktyg, samt finnas relevant stöd och support för studenter.
Grunden för projektet är ett PM från Utbildningsnämnden:
Pauli Kortteinen, vicerektor för utbildning.
E-post: pauli.kortteinen@gu.se