Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biomedicinska bibliotekets ALC-salar

På Biomedicinska biblioteket finns två ALC-salar: Ada med 30 platser och Beda med plats för 24 personer.

I Ada finns fem bord med sex stolar kring varje, och i Beda fyra bord med sex stolar runt varje bord. Salarna är utrustade med en whiteboardtavla och en bildskärm till varje bord. Bildskärmarna styrs via en fjärrkontroll och bild kan delas från lärarpulpeten till samtliga skärmar. Dator som kopplas upp från grupparbetsplatserna kan endast ses på gruppens egen bildskärm.

Undervisningsteamet på Biomedicinska biblioteket har skapat en sida där vi samlat övningar som används i undervisningen: https://sites.google.com/ub.gu.se/studentaktiverandemetoder

Reflektioner efter avslutade undervisningspass samlas i bloggen ALC-tankar:
https://alctankar.wordpress.com/

Bokning av salen

För den som är nyfiken och vill prova att undervisa i våra salar kan man höra av sig oss. Salarna går främst att boka på måndagar förutsatt att den inte är bokad för vår egen undervisning. För bokningar, studiebesök eller frågor kring hur vi tänker när vi undervisar i ALC-salarna, hör av er till: biomed.utb@ub.gu.se

Projektrapport

Dokumentation kring vårt projekt att göra om två datasalar till ALC-klassrum finns samlat i en projektrapport. I rapporten kan man läsa om hur vi planerade möblering och teknik, samt vilka pedagogiska teorier och principer vi utgått ifrån när vi förändrat vår undervisning. Rapporten hittar du här:

Med studenten i centrum. Vår process mot förnyad pedagogisk metod och utformning av undervisningssalar (ALC)

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?