Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogens ALC-sal

På Pedagogen finns en sal som är särskilt anpassad för undervisning enligt konceptet ALC (Active Learning Classroom).

OBS att salen inte är utrustad med dator! Som lärare behöver man alltså ta med egen dator.

Salen ligger en trappa upp i Pedagogens A-hus vid Grönsakstorget. Den har plats för 36 studenter, fördelade kring sex runda bord. På väggen vid varje bord finns en whiteboardtavla och en storbildsskärm.

Tanken bakom ALC-konceptet är att studenterna ska lära genom aktivt eget arbete i grupper. Läraren agerar processledare och rör sig mellan grupperna. Salen passar mindre bra för rena föreläsningar.

Salen är öppen för bokning (se information nedan). Lärare som avser att boka salen bör känna till ALC-konceptets pedagogiska möjligheter och begränsningar.

Pedagogiska utvecklare vid PIL-enheten kan ge universitetets lärare pedagogisk vägledning och demonstrera hur salen kan användas. Eventuell bokning av stöd och support ska ske innan salen används.

Den som inte känner sig redo för att låna salen men gärna vill ha en förevisning eller demonstration är välkommen att kontakta Svante Eriksson. Dessutom arrangerar PIL en workshop om ALC-konceptet och dess pedagogiska möjligheter (se nedan).

Lathund över salens funktioner

Bokning av salen

Från vårterminen 2022 bokas salen genom Campusservice.

Salen har beteckningen A1 119 och finns i Pedagogen Hus A, plan 1. Den tillhör Campus Rosenlund.

Se bokningsstatus i TimeEdit

Workshop om ALC-konceptets pedagogik

ALC – en introduktion till rummet och pedagogiken

Rapporter

PIL-rapporter

Alfredsson, Veronica. (2017). Rum för aktivt lärande. Lärares och studenters upplevelser av undervisning i Göteborgs universitets första Active Learning Classroom. PIL-rapport 2017:01

Projektrapporter

Rapporter från PIL-projektet Rum för aktivt lärande (ALC), ett delprojekt inom projektet Infrastruktur för nätburen undervisning och blended learning (INU).

Delrapport 2 (Svante Eriksson & Bengt Petersson, hösten 2016)

Delrapport 1 (Tomas Grysell, våren 2016)
 


"Jag vill inte gå ut härifrån!"
(student på öppet hus i ALC-salen på Pedagogen)


 

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?