Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Clickers

PIL-enheten har 100 clickers (avancerade mentometerknappar) till utlåning. Nedan hittar du en lathund för dessa clickers.

Att använda clickers i undervisningen kan vara ett sätt att synliggöra studentgruppens förståelse av de begrepp som föreläsaren tar upp under föreläsningar. Clickers kan även användas som ett komplement till kursvärderingar m.m.

Låna clickers

PIL-enheten har 100 clickers till utlåning. För att låna dem, kontakta Lotta Petersson på PIL-enhetens kansli.

Skicka e-post till Lotta

Det ligger 25 clickers i varje kartong. Vi lånar ut hela kartonger. Man kan alltså välja mellan att låna 25, 50, 75 eller 100 clickers. Samtliga uppdaterades i mars 2018. De kräver sedan dess version 8 av programmet TurningPoint vilket kan laddas ner gratis från nätet.

Lathund

Lathund för PIL-enhetens clickers

Mobiltelefoner som clickers

Mentimeter

Mentimeter är ett responsverktyg som all personal vid Göteborgs universitet har tillgång till. I stället för clickers använder studenterna egen mobil, surfplatta eller dator.

Läs mer om Mentimeter i Medarbetarportalen (inloggning krävs)

Canvas

I appen till Canvas (Canvas Student) finns en quizfunktion som gör att mobiltelefonen kan användas som en form av clicker/mentometer.

Läs mer om Canvas-appens quizfunktion

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-11-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?