Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Eportfolio

Verktyget Eportfolio kommer att nylanseras under vårterminen 2022. Befintliga och nya användare kommer att kunna ta del av ett uppdaterat verktyg och guider som hjälper dig att komma igång.
   Verktyget är stängt för nya användare fram till att den nya versionen är lanserad. Du som tidigare använt Eportfolio kan använda tjänsten som vanligt.

En ökad efterfrågan på verktyg med portföljfunktionalitet, loggbok och kompetensuppföljning i kombination med en äldre version av Eportfolio bidrog till att tjänsten behövde ses över. En arbetsgrupp bestående av representanter från objekt stöd för undervisning och lärande (SUL), PIL och verksamhetsföreträdare utvärderade under vårterminen 2021 den nya versionen av Mahara, vilket är det system Eportfolio baseras på.

Utvärderingen låg till grund för beslutet att Eportfolio fortsättningsvis ska vara tillgänglig som tjänst, uppdaterad till den senaste versionen. Inför nylanseringen kommer utbildningsmaterial att tas fram. Särskilt fokus för materialet kommer att ligga på hur eportfolio kan användas i undervisningen.

Fram till vårterminen 2022 pågår ett arbete med att uppdatera Eportfolio, skapa hjälpresurser och flytta användare och material till den nya versionen. Du som är befintlig användare av Eportfolio kommer att få information om hur övergången till den nya versionen kommer att genomföras och vad du kan behöva tänka på. Information om när den nya versionen är tillgänglig att använda kommer att publiceras på denna sida.

Du som tidigare använt Eportfolio kan logga in och använda tjänsten som vanligt, men nya användare kan inte logga in. Under tiden tjänsten inte är tillgänglig för nya användare hänvisas, i den mån det är möjligt, till Canvas och Office365.

Har du frågor om nylanseringen eller verktyget, kontakta Gustav Öberg, PIL-enheten, gustav.oberg@gu.se

Läs mer om verktyget: https://mahara.org

För befintliga användare

Logga in: eportfolio.gu.se (välj login with CAS)
Systemadministratör: Gustav Öberg, PIL

 

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?