Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Eportfolio

Tjänsten Eportfolio i systemet Mahara är för tillfället stängd för nya användare. Programvaran behöver uppgraderas och just nu genomförs en utvärdering för att se hur verksamhetens behov kan mötas av den nya versionen av tjänsten.
    Du som tidigare använt Eportfolio kan använda tjänsten som vanligt.

Eportfolio infördes av PIL-enheten under 2014 för att ge stöd i arbetet med pedagogisk meritportfölj, men har funnits tillgänglig för medarbetare och studenter att använda även i undervisningen. Under de år Eportfolio erbjudits vid universitetet har den använts i en mycket begränsad omfattning, både funktionsmässigt och sett till antal användare.

En ökad efterfrågan på verktyg med portföljfunktionalitet, loggbok och kompetensuppföljning medför att tjänsten nu ska ses över. En arbetsgrupp bestående av representanter från objekt stöd för undervisning och lärande (SUL), PIL och verksamhetsföreträdare ska under VT 2021 utvärdera den nya versionen av Mahara. Arbetet i gruppen ska resultera i en rekommendation. Möter nya Mahara de behov som finns i verksamheten eller ska tjänsten avvecklas eller ersättas.

Beslut om Eportfolio förväntas kunna fattas under första halvan av höstterminen 2021. Beslutet och vidare information kommer att kommuniceras på denna sida.

Du som tidigare använt Eportfolio kan logga in och använda tjänsten som vanligt, men nya användare kan inte logga in. Under tiden tjänsten utvärderas och inte går att använda för nya användare hänvisas, i den mån det är möjligt, till Canvas och Office365.

Har du frågor eller vill bidra till utvärderingen genom att beskriva de behov du har av en eportföljtjänst får du gärna kontakta Gustav Öberg, gustav.oberg@gu.se

Relaterade länkar

Läs mer om verktyget: https://mahara.org

Om att skapa en eportfölj i Canvas

Om bedömningsmatriser i Canvas 

För befintliga användare

Logga in: eportfolio.gu.se (välj login with CAS)

Systemadministratör: Gustav Öberg, PIL

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/resurser/digitala-verktyg/eportfolio/
Utskriftsdatum: 2021-09-26