Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GU Play för undervisande personal

OBS! Det är ofta stor belastning i GU Play under perioderna kl 9–11 och 13–15. Framför allt är det uppladdning av film som har belastat systemet. Vi ber därför er som ska ladda upp filmer att göra det under andra tider än de ovanstående. Tack på förhand!

GU Play är en tjänst som finns tillgänglig för anställda vid Göteborgs universitet. I GU Play har du möjlighet att distribuera video och även göra enklare inspelningar. Dessa videor visas sedan via tjänsten, men kan också publiceras exempelvis i Canvas.

Genom att använda GU Play har du bättre möjligheter att hålla koll på vilka videor du publicerat och har också goda möjligheter att använda samma material på flera ställen.

GU Play når du antingen via Medarbetarportalen eller via play.gu.se.

Nedan ser du en instruktion för dels hur du gör för att publicera video på GU Play och dels hur du gör för att spela in och göra enklare redigeringar av video.

Så publicerar du din film i Canvas

I lärplattformen Canvas kan du bädda in filmer från GU Play och externa källor som YouTube. Du kan också ladda upp en video från datorn.

Läs mer om att bädda in filmer (hjälpsida i Canvas)

Inspelningsrum

GU Play kan användas för filminspelning i fakulteternas inspelningsrum.

Läs mer om inspelningsrummen

Spela in video med GU play

Instruktionsfilm om hur du spelar in video med GU Play. (Filmen får spridas enligt CC-licensen BY-NC-SA. Upphovsman: Mattias von Feilitzen.)

Redigera video via GU play

Instruktionsfilm om hur du redigerar video via GU Play. (Filmen får spridas enligt CC-licensen BY-NC-SA. Upphovsman: Mattias von Feilitzen.)

Ladda upp video till GU play

Instruktionsfilm om hur du laddar upp video till GU Play. (Filmen får spridas enligt CC-licensen BY-NC-SA. Upphovsman: Mattias von Feilitzen.)

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2020-04-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?