Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inspelning och streaming

Inspelningsrum

Vid flera av universitetets fakulteter finns ett antal enklare filmstudior i så kallade inspelningsrum. Dessa rum är planerade och utrustade så att lärare på egen hand kan spela in föreläsningar, och även göra andra typer av enklare produktioner så som inspelning av intervjuer och paneldebatter.

Läs mer om inspelningsrummen

Mobil utrustning för ljud och video

Utrustningen är tänkt att användas för att förenkla handhavandet av mikrofoner samt kamera i salar och klassrum som saknar fast utrustning för inspelning/streaming/dubbelriktad kommunikation mm i program som Skype, GU Play, Adobe Connect och Zoom.

Läs mer om mobil ljud- och videoutrustning

Studion

PIL-studion ger universitetets personal möjlighet att lära sig producera eget undervisningsmaterial. I studion kan man spela in och redigera föreläsningar, intervjuer, samtal etc som ska användas i undervisningssammanhang.

Läs mer om PIL-enhetens studio

Videosalar (salar utrustade för videomöten)

Vid universitetet finns ett antal lärosalar som utrustats med teknik som möjliggör deltagande av studenter och föreläsare på distans. Inspelning och direktsändning (streaming) är andra funktioner liksom, förstås, lokal visning i salen.

Läs mer om videosalarna

Snabbval

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Workshoppar om film för undervisning

Läs mer om och boka in dig på PIL-enhetens workshoppar om att göra film för undervisning.

Instruktionsfilmer

Filmgalleri med fyra instruktionsfilmer om inspelning av föreläsning

Digitala pedagogiska resurser

Stöd för att hitta smarta kombinationer av teknik och pedagogik

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2018-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?