Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledare Siws historia

Siw är i 40-årsåldern och har en professur sedan fyra år. Hon tycker att den oftast gällande uppfattningen, förväntan att handledaren ska framstå som expert, är fel och det ställer även till problem i handledningssituationen.

Siw tycker att det är doktoranden själv som ska vara och, oftast efter det inledande forskningsstadiet, i realiteten är expert på sitt forskningsområde. Hon tycker att det råder en kultur där man betraktas som en sämre eller svag handledare om man säger att man inte riktigt vet och inte har djupgående kunskaper inom alla sina doktoranders forskningsområden. Det tycker Siw är synd för hon tycker att hon kan handleda bra utan att vara expert inom en doktorands område. Samtidigt förstår och märker Siw att omgivningen och hennes doktorander, kanske framförallt de yngre, inte alltid tycker så utan tycker att hon ska veta ”allt” och handleda/styra mer konkret så att de snabbt kan bli klara med sin doktorsutbildning.

I själva mötet med doktorander känner Siw ibland att hon inte är betrodd som handledare och det är också ett par av hennes doktorander som valt att byta handledare till någon som de betraktar som en mer kunnig och kraftfull handledare, även om det i realiteten inte är så. Siw betraktar sig som, och är en mycket välmeriterad forskare men inser samtidigt att hon inte kan vara expert på alla sina doktoranders områden, och detta vill hon inte heller. Siw vill istället att hennes doktorander ska ta ansvar själva och utvecklas till självgående, initiativtagande forskare.

I sina möten med doktoranderna försöker hon förmedla detta budskap och ibland faller det väl ut och mycket bra handledningsrelationer uppstår men i andra fall uppstår istället problem och misstroende. I dessa fall känner Siw ett obehag vilket leder till att hon lägger ned väldigt mycket tid på sin handledning och har svårt att sätta gränser. Siw och doktoranderna finns ju alla på samma enhet och hon känner sig ofta jagad.

Eftersom hon har många doktorander känner hon att förväntningarna på henne blir övermäktiga och att hon jobbar dygnet runt. Istället skulle hon vilja ha rollen av en inspiratör som ger goda råd och att doktoranderna var betydligt mer ansvarsfulla och självgående i en kreativ och öppen forskningsmiljö. Å andra sidan förstår hon på sätt och vis doktorandernas stress och önskemål, krav, att få mycket hjälp och bli klara snabbt. Faktum är ju att det inte är en självklart lysande framtid efter doktorsexamen, utan konkurrensen är stenhård om att sedan få en bra tjänst.

Allt detta gör att Siw ibland känner sig mycket pressad och viker sig för doktorander och alltför djupt sätter sig in i doktorandernas områden för att kunna hjälpa till att skriva artiklar. Siw har börjat uppleva tydliga symtom på stress men vet inte hur hon ska ta sig ur den rådande situationen och få till en professionell relation med viss distans, ömsesidig respekt och större ansvarstagande för sitt forskningsarbete från doktorandernas sida.

Snabbval

Kontaktperson för råd till doktorandhandledare

Margareta Jernås
Telefon: 031-342 94 33
Skicka epost till Margareta
 


Dessa webbsidor är skapade av Silwa Claesson och Gina Wisker.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2013-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?