Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Råd till doktorandhandledare

Olof är en person som i mogen ålder har tagit ett beslut om att skriva en doktorsavhandling. Det innebär för hans del att han får formulera sin forskningsfråga på egen hand, och till största delen arbeta helt ensam eftersom det knappast finns någon forskningsmiljö att tala om vid hans institution. Att handleda Olof är därför både lätt och svårt – lätt därför att han är självständig och i stora delar självgående, men svårt för att han redan har tagit beslut som kan vara svåra att ändra på.

Frågor om teori i relation till forskningsobjektet och vetenskapligt kritiskt förhållningssätt kan komma att bli centrala frågor i handledningen eftersom Olof har ståndpunkter samt för-givet-taganden som kan vara svåra att förändra. Olof själv påtalar att han saknar en forskningsmiljö. Ofta kan en doktorandgrupp och en forskningsgrupp med blandning av juniora, seniora forskare samt doktorander vara till god hjälp när det gäller att förändra sådana uppfattningar.

Skapa dokumentation

I Olofs fall, där såväl han själv som handledarna arbetar deltid med projektet, är struktur och dokumentation av särskilt stor vikt. Om alla inblandade är splittrade på många olika uppgifter gäller det att skapa en dokumentation där vissa punkter skrivs ner, förslagsvis vid varje handledning.

  • Vad har huvudsakligen avhandlats vid mötet?
  • Kritiska aspekter.
  • Vilka beslut har tagits?
  • Tidsaspekter?
  • Överenskommelser?

Ett dokument som beskriver svaret på dessa frågor, eller några andra frågor som passar för det egna projektet, kan vara enkelt. Det behöver inte vara mer än några rader, men kan vara till hjälp vid kommande möte. Blev det som det var tänkt? Om inte, vari bestod hindret? I det sammanhang där Olof befinner sig kan det också vara av vikt att diskutera framtids- och finansieringsfrågor eftersom hela sammanhanget kännetecknas av osäkerhet.

Maktstrider bör redas ut

Ännu en fråga Olof lyfter handlar om relationen mellan hans två handledare. De är åldersmässigt jämbördiga samt även i relation till honom. I detta fall har det skapat en konkurrenssituation som Olof känner av och inte känner sig bekväm med. Eftersom, enligt Olof, huvudhandledaren är ”mjukare” blir Olofs upplevelse att huvudhandledaren känner sig underlägsen.

I ett hierarkiskt system som universitetet är, erbjuds ständigt möjligheter till maktstrider. Dessa strider kan ha en subtil karaktär eller vara uttalade. Oavsett vilket, så är doktoranden, som är beroende av sin handledare, oftast medveten om denna maktstrid och det kan störa arbetet. Relationen mellan de båda handledarna bör därför redas ut och gränser mellan vem som gör vad och arbetsgång ska göras på ett sätt som gagnar doktorandens arbete.

Snabbval

Kontaktperson för råd till doktorandhandledare

Margareta Jernås
Telefon: 031-342 94 33
Skicka epost till Margareta
 


Dessa webbsidor är skapade av Silwa Claesson och Gina Wisker.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2014-10-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?