Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inplacering

Fördjupning

I fritext kan du ange om kursen ges inom ramen för ett eller flera utbildningsprogram och om den i så fall är en obligatorisk eller en valbar kurs. Ange om kursen ges som fristående kurs och/eller ges som uppdragsutbildning.

Fördjupning (fritext)

Beskriv kursens klassificering i förhållande till examensfordringarna för högskoleexamen, kandidat-, magister- respektive masterexamen samt yrkesexamen. Beskriv även om kursen innehåller examensarbete för viss examen (ange vilken).

Fördjupning (rullist)

Ange vilken utbildningsnivå som kursen ligger på enligt ovanstående kodsystem som SUHF har fastställt i nationella riktlinjer. Detta gäller såväl programkurser som fristående kurser. Vilken fördjupning en kurs ska ha avgörs av var i en utbildning den är placerad. SUHF:s rekommendationer hittar du här: Rekommendationer för att underlätta studenters möjligheter till rörlighet mellan olika lärosäten i Sverige, december 2008

Huvudområden

Kursens eventuella huvudområde/n ska anges tillsammans med fördjupningsnivå inom huvudområdet. Angivande av nivå ska följa SUHF:s rekommendationer. Om en kurs inte ingår i ett huvudområde räcker det att ange kursens fördjupning. Om det finns behov av att revidera fördjupningsnivå, måste en ny kursplan med ny kurskod fastställas, eftersom kurser är unika när de en gång fastställts. Det är dock möjligt att lägga till nytt/nya huvudområde/n vid en revidering, men det befintliga huvudområdet kan inte tas bort.

Mer information om huvudområden hittar du på följande sida:

Studentportalen > Examen & arbetsliv > Examen > Huvudområden

Utbildningsprogram

För kurser inom utbildningsprogram anges vilket eller vilka utbildningsprogram kursen är kopplad till. Detta görs med hjälp av en rullist i Gubas Kursplan.

Snabbval

Kontaktperson för Skriv en kursplan

Olof Siverbo
Skicka e-post till Olof

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?