Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kursens benämning, omfattning och utbildningsnivå

Kursens benämning

En kurs ska alltid ha både en svensk och en engelsk benämning. Uppgifter om poängtal, utbildningsnivå, studieform eller liknande hör inte hemma i benämningen. Namnet på en kurs bör återspegla vad kursen handlar om. Kursens benämning kan inte ändras i efterhand. Detta innebär att du bör tänka på att kursens namn bör vara utformat så att det återspeglar kursens centrala delar/kärna. Det ska vara möjligt att revidera detaljer i kursens innehåll utan att behöva skapa en ny kurs.

Kursens benämning bör kunna begripas utan kännedom om vilket ämnesområde eller vilken institution kursen tillhör. Namnet på kursen bör också ge tydlig information till studenternas framtida arbets-/uppdragsgivare vad de kan förvänta sig i termer av studenternas kunskaper och färdigheter.

Kursens omfattning

Här anges det antal högskolepoäng som kursen omfattar. Kursens omfattning uttryckt i högskolepoäng hänger ihop med studenternas förväntade arbetsinsats. Grundregeln är att en veckas heltidsstudier motsvarar 1,5 högskolepoäng. Kursens omfattning i högskolepoäng kan inte ändras i efterhand.

Kursens Ladok-kod

Till en och samma kurs får endast en unik kursplan och en unik kurskod knytas. Kursens Ladok-kod kan inte ändras i efterhand. Vid omfattande förändringar ska kursen ges en ny kurskod. Detta gäller alltid vid förändringar av benämning, omfattning i högskolepoäng, utbildningsnivå samt vid byte av huvudområde.

Utbildningsnivå

Här anges om kursen är på grundnivå eller avancerad nivå. I förhållande till kurser på grundnivå ska förväntade studieresultat, kursinnehåll, undervisning och examination på avancerad nivå präglas av en högre grad av självständighet, komplexitet, eget ansvar, intellektuell mognad och kompetens.

En kurs kan endast tillhöra en utbildningsnivå. Utbildningsnivån får inte ändras på en fastställd kursplan.

Snabbval

Kontaktperson för Skriv en kursplan

Olof Siverbo
Skicka e-post till Olof

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2015-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/resurser/skriv-kursplan/kursens-benamning/
Utskriftsdatum: 2019-12-07