Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välja Creative Commons-licens

För att sprida ditt material är det viktigt att du väljer en licens utifrån hur du tänker att materialet får användas. Om du har använt material som är licensierat med en Creative Commons-licens kan det hända att du behöver välja samma licens som det materialet har.

Det är också nödvändigt att se till att du inte använder material som har licenser som "krockar". Du kan t ex i samma presentation inte använda bilder med licensvarianterna BY-SA och BY-SA-NC eftersom var och en av de båda licenserna förutsätter att du delar ditt eget material under samma licens. Generellt kan det alltså vara svårt att kombinera material med licens SA (dela lika) med annat material.

Mer information om de olika licenserna hittar du på Creative Commons webbplats, där det också finns en guide till att välja licens för ditt verk. Var sedan tydlig med att ange licens, såväl i anslutning till publicering som inne i ditt verk.

Läs mer på Creative Commons webbplats

Snabbval

Legala handboken

En digital guide till den djungel av lagar och regler som styr IKT-användning inom högre utbildning.

Till Legala handboken

Seminarium om upphovsrätt och Creative Commons

Ett återkommande seminarium om upphovsrätt, Creative Commons-licenser och kopieringsavtalet för universitetslärare.

Läs mer om seminariet

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-11-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://pil.gu.se/resurser/upphovsratt/publicera/valja-cc/
Utskriftsdatum: 2023-12-07