Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer information om Villa Martinson

Välkommen till Villa Martinson i Jonsered! PIL-enhetens lägenhet i villan kallas Vagnen.

Utrustning

OBS! Ta med egna sängkläder och handdukar!

Var och en städar efter sig. Det finns tillgång till tvättstuga i huset på samma våningsplan som lägenheten.

Presentation av lägenheten

Fullständig inventarieförteckning

Om du blir osäker om någonting kan du kontakta Susanne Skyllberg. Se kontaktinformation till höger (dator) eller nedan (surfplatta/mobil).

Transport

Du reser till Villa Martinson med bil, buss eller tåg. Busshållplatsen (Buss 510) heter Jons väg. Tågstationen heter Jonsered. Från bussen är det ca 1 km att promenera och från tåget ca 700 meter.

Om Jonsered – historik

Jonsered var tidigare ett brukssamhälle. År 1833 köptes Jonsered av skotten och affärsmannen William Gibson i syfte att där anlägga en textilindustri. Han och hans efterkommande satte sedan sin prägel på hela samhället, där nästan allt var i släktens ägo. Under en tid fanns det bara en byggnad som inte ägdes av Gibsonsläkten och det var Folkets Hus, nuvarande Göta Bio.

Gamla fabriksbyggnader och arbetarbostäder finns fortfarande kvar. Bland annat kan man se unika tegellängor med tillhörande trädgårdar, de nationalromantiska trähusen i Hallebacken och Sveriges första radhus.

Författaren Harry Martinson arbetade och bodde i Jonsered en tid av sitt liv. Riksantikvarieämbetet har utsett Jonsered till kulturmiljö av riksintresse. Läs mer om Jonsered i Wikipedia

Snabbval

Kontakt

PIL:s kontaktperson för Villa Martinson är Susanne Skyllberg.
Tel: 031-786 1079
Skicka e-post till Susanne

Är lägenheten ledig?

(kräver inloggning i TimeEdit)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2020-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?