Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Upphovsrätt för universitetslärare

Upphovsrätten blir allt viktigare för universitetets lärare att känna till. Hur gör jag om jag vill använda andras upphovsrättsskyddade material? Och hur gör jag för att dela med mig av mitt eget material?

Högskoleavtalet

Från 1 januari 2014 gäller ett nytt avtal mellan Bonus Copyright Access och SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund). Avtalet innebär helt nya regler för att kopiera och dela upphovsrättsligt skyddat material för undervisning. Läs mer på Bonus Copyright Access webbplats

Observera att lärare även fortsättningsvis bör tillfråga Universitetsbiblioteket (UB) innan delning av digitalt material sker. För samtliga UB:s e-resurser gäller nämligen inte Bonusavtalet.

När du använder upphovsrättskyddat material

När du ger andra möjlighet att använda ditt material

Allmänt om upphovsrätt


Att visa föreläsningar över Internet

Föreläsning i medieströmmen är en arbetsrapport från en utredning om förutsättningar för visning av föreläsningar över Internet. Utredningen genomfördes av PIL-enheten 2012 på uppdrag av rektor. Rapporten innehåller avsnitt om upphovsrättsfrågor och juridiska utgångspunkter, författade av GU:s jurist Kristina Ullgren.

Föreläsning i medieströmmen(öppnas i nytt fönster)
 

Snabbval

Juridisk rådgivning

För juridisk rådgivning hänvisas till Kristina Ullgren, Göteborgs universitet.

Skicka e-post till Kristina Ullgren

Legala handboken

En digital guide till den djungel av lagar och regler som styr IKT-användning inom högre utbildning. Till Legala handboken

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2018-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?