Podcast i undervisningen
Under webbinariet ger vi konkreta och inspirerande exempel på hur podcasts kan bli en del av ett modernt, inkluderande och flexibelt lärande.
Podcasts har etablerats som ett kraftfullt pedagogiskt verktyg inom högre utbildning. De erbjuder en flexibel plattform som kan främja djupare lärande och öka studenternas engagemang. Genom att podcasts integreras i undervisningen får studenter möjlighet att ta till sig komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Dessutom öppnar formatet upp för studentstyrt lärande, där studenter själva kan producera podcasts som en del av sina studier, vilket ger utrymme för kritiskt tänkande. Podcasts kan också fungera som en brygga mellan universitetet och det omgivande samhället, exempelvis genom att bjuda in experter eller intervjua relevanta intressenter.
Webbinariet hålls i Zoom. Ingen föranmälan.
Medverkande: Torbjörn Fraenckel (PIL-enhetens studio), Ken Olsson (PIL-enhetens studio), Ann Simmeborn Fleischer (lektor i socialt arbete) och Emil Östlund (lärare vid JMG och radiojournalist).
Våren 2025
Datum och tid: Fredag 25 april kl 10:00–11:00.
Zoomlänk: Anslut via den här länken
Ytterligare stöd för dig som vill göra poddar
- Nu kan PIL i samarbete med en av JMG:s erfarna ljudlärare erbjuda handledning i poddproduktionens olika steg – från idéarbete till genomförande och efterarbete. Läs mer om handledningen och kontakta oss
- I PIL-enhetens studio på Pedagogen finns utrustning för inspelning av podcast som alla GU-lärare är välkomna att använda för att spela in för undervisning. Läs mer om utrustningen på vår webbsida Podcasts för undervisning – se länk nedan!
- Vad ska man tänka på när man gör poddar? Vilka olika typer av poddar finns? Vad har ljudmediet för styrkor och utmaningar? På PIL-enhetens nya webbsida om podcasts hittar du vägledning, råd och tips. Till webbsidan Podcasts för undervisning