Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshoppar

PIL-enhetens workshoppar är kostnadsfria. De hålls på Pedagogen vid Grönsakstorget.

Undervisa med Zoom

Under denna workshop får du bekanta dig med universitetets nya videomötesverktyg Zoom, som funktionsmässigt efterträder Adobe Connect vilken avvecklas helt i augusti 2019.

Läs mer och anmäl dig

Undervisa med Adobe Connect

Göteborgs universitet kommer att avveckla tjänsten Adobe Connect. Inspelningsfunktionen stängdes den 31 januari 2019, inloggning till tjänsten stängs den 31 augusti 2019. Därför har vi avvecklat vår workshop om Adobe Connect. Vi rekommenderar i stället Zoom (se ovan).

Gör film för undervisning – med GU Play

Under denna workshop får du lära dig att spela in och distribuera film med GU Play. Vi går igenom några olika scenarier för att visa på tjänstens olika möjligheter. Du får prova på att spela in dig själv, med eller utan Powerpointpresentation eller skärminspelning, och länka in filmen i lärplattformen Canvas.

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med Camtasia

Under en halvdag får du lära dig göra skärminspelning. Vi går igenom skärminspelningsprogrammet Camtasia och tittar på dess möjligheter och förutsättningar. Workshoppen hålls i Windows-miljö på PC.

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med mobiltelefon

Workshop för lärarlag om minst sex personer. I standardutförande omfattar den 1,5 timme där lärarlaget får lära sig några enkla sätt att filma och redigera i mobiltelefonen. Men workshoppen kan också skräddarsys efter lärarlagets önskemål och förutsättningar.

Läs mer och kontakta oss

Inspelningsrum (personlig handledning och support)

Boka en timmes handledning och support i hur man använder ett av universitetets inspelningsrum. Du får hjälp utifrån dina personliga behov och önskemål.

Läs mer och boka

Mobil ljud- och videoutrustning för e-lärande (personlig handledning och support)

Boka en timmes handledning och support kring den mobila ljud- och videoutrustning för e-lärande som finns vid flera av universitetets fakulteter. Du får hjälp utifrån dina personliga behov och önskemål.

Läs mer och boka

ALC – en introduktion till rummet och pedagogiken

Under denna workshop diskuteras pedagogiska betydelser av det fysiska rummets utformning och det studentcentrerade perspektivets möjligheter i högre utbildning. Workshoppen genomförs i en lärosal utformad enligt ALC-konceptet (Active Learning Classroom).

Läs mer och anmäl dig

ABC-metoden – kickstarta din kursutveckling

ABC-metoden erbjuder en handfast struktur för lärare att jobba med kursdesign, kurs- och programutveckling. I denna workshop ges deltagarna möjlighet att själva tillämpa ABC-metoden och på ett mycket konkret sätt arbeta med någon av sina pågående eller kommande kurser.

Läs mer och anmäl dig

Att konstruera flervalsfrågor för tentor

Är du och ditt lärarlag intresserade av att få stöd i arbetet med att utveckla era examinationer? I denna workshop är utgångspunkten att vi tillsammans arbetar med era tidigare tentor, som redan är konstruerade som flervalsfrågor, eller någon tentamen som ni vill förändra mot flervalsfrågor. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer

Formativ kursutvärdering (workshopserie)

Hur får vi bättre insyn i och stödjer studenternas lärandeprocesser? I en serie om tre workshoppar arbetar deltagarna med egen utveckling av undervisning och kurser genom att skräddarsy, pröva och diskutera övningar i formativ kursutvärdering.

Läs mer och anmäl dig

Snabbval

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Blended learning

Är du intresserad av att utveckla kurser där blended learning ingår? Då kan PIL-enheten erbjuda en rad aktiviteter och resurser som kan vara till nytta för dig. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?