Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshoppar

PIL-enhetens workshoppar är kostnadsfria. De hålls på Pedagogen vid Grönsakstorget.

Undervisa med Adobe Connect – introduktion

Denna workshop ger grundförutsättningarna för dig som ska arbeta med e-mötesteknik i programvaran Adobe Connect. Vi går igenom verktyget, dess möjligheter och förutsättningar, och ger råd om utrustning.

Läs mer och anmäl dig

Undervisa med Adobe Connect – fördjupning

För dig som redan kan grunderna och vill lära dig mer om olika möjligheter att använda Connect. Du bokar en timme där du får diskutera hur Connect kan användas i din undervisning utifrån dina tidigare erfarenheter.

Läs mer

Gör film för undervisning – med GU Play

Under denna workshop får du lära dig att spela in och distribuera film med GU Play. Vi går igenom några olika scenarier för att visa på tjänstens olika möjligheter. Du får prova på att spela in dig själv, med eller utan Powerpointpresentation eller skärminspelning, och länka in filmen i lärplattformen GUL.

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med Powerpoint

Workshoppen vänder sig till dig som vill kunna spela in dina Powerpointpresentationer som filmer och publicera dem. Under en halvdag går vi igenom inspelningsfunktionen i Powerpoint, dess möjligheter och förutsättningar. Workshoppen hålls i Windows-miljö på PC. (Den arbetsgång som används under workshoppen fungerar inte fullt ut på Mac.)

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med Camtasia

Under en halvdag får du lära dig göra skärminspelning. Vi går igenom skärminspelningsprogrammet Camtasia och tittar på dess möjligheter och förutsättningar. Workshoppen hålls i Windows-miljö på PC.

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med videokamera

Under en heldag får du lära dig några enkla sätt att filma, redigera och publicera på lärplattformen GUL. Vi går igenom kamera, kamerateknik och redigeringsprogram och dessas möjligheter och förutsättningar. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer

Direkt studentrespons med Socrative och clickers

Denna workshop ger en introduktion till clickers (avancerade mentometrar) och programmet Socrative (en nätbaserad version av clickers).

Läs mer och anmäl dig

Pedagogik för aktivt lärande – med fokus på ALC

Under denna workshop diskuteras pedagogiska betydelser av det fysiska rummets utformning och det studentcentrerade perspektivets möjligheter i högre utbildning. Workshoppen genomförs i en lärosal utformad enligt ALC-konceptet (Active Learning Classroom). Deltagarna får pröva att använda salen både i rollen som deltagare och lärare i ett antal övningar.

Läs mer och anmäl dig

ABC-metoden – kickstarta din kursutveckling

ABC-metoden erbjuder en handfast struktur för lärare att jobba med kursdesign, kurs- och programutveckling. I denna workshop ges deltagarna möjlighet att själva tillämpa ABC-metoden och på ett mycket konkret sätt arbeta med någon av sina pågående eller kommande kurser.

Läs mer och anmäl dig

Att konstruera flervalsfrågor för tentor

Är du och ditt lärarlag intresserade av att få stöd i arbetet med att utveckla era examinationer? I denna workshop är utgångspunkten att vi tillsammans arbetar med era tidigare tentor, som redan är konstruerade som flervalsfrågor, eller någon tentamen som ni vill förändra mot flervalsfrågor. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer

Workshoppar om GUL

GUL-supporten vid PIL-enheten ger flera olika workshoppar om Göteborgs universitets lärplattform (GUL).

Läs mer och anmäl dig

Formativ kursutvärdering (workshopserie)

Hur får vi bättre insyn i och stödjer studenternas lärandeprocesser? I en serie om tre workshoppar arbetar deltagarna med egen utveckling av undervisning och kurser genom att skräddarsy, pröva och diskutera övningar i formativ kursutvärdering.

Läs mer och anmäl dig

Snabbval

Anmäl dig till våra workshoppar här!

Blended learning

Är du intresserad av att utveckla kurser där blended learning ingår? Då kan PIL-enheten erbjuda en rad aktiviteter och resurser som kan vara till nytta för dig. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?