Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier

På grund av covid-19 ges PIL-enhetens seminarier tills vidare som webbinarier i Zoom. Information om alla kommande PIL-webbinarier hittar du i kalendern på PIL-webbens startsida.

Examination med digitala verktyg

Under seminariet diskuteras pedagogiska betydelser av examination med digitala verktyg och lärares användning av olika examinationsformer. Seminariet bygger till stor del på deltagarnas egna frågeställningar och funderingar. Seminariet ges på begäran.

Läs mer

Flipped classroom

Vad innebär egentligen Flipped classroom? Finns det belägg för de argument som ofta lyfts som utgångspunkt för att arbeta enligt denna modell? Hur gör man om man själv vill arbeta på detta sätt? Under seminariet fördjupar vi oss i den pedagogiska modellens möjligheter och begränsningar.

Läs mer och anmäl dig

Högskolepedagogik – en seminarieserie i samarbete med Open University

Välkommen till PIL-enhetens och Open Universitys gemensamma seminarieserie om högskolepedagogik.

Läs mer och anmäl dig

Textseminarier om högskolepedagogik (seminarieserie)

Seminarieserien ska etablera en pågående dialog om högskolepedagogisk forskning. Seminarierna intresserar sig för olika aspekter av högskolepedagogik och vänder sig till alla intresserade vid Göteborgs universitet.

Läs mer och anmäl dig

Upphovsrätt och Creative Commons

Vi tittar närmare på frågor kring upphovsrätt och det kopieringsavtal som gäller för dig som universitetslärare. Vi tittar också på hur du kan använda Creative Commons-licenser.

Läs mer och anmäl dig

Utveckling av en möjlig programöverskridande statistikmodul

Ola Hammarsten, institutionen för biomedicin, berättar om hur han undervisar i statistik utan att använda matematiska formler. Resultaten är goda. Han tror att konceptet med mindre modifieringar kan användas även på andra program.

Läs mer och anmäl dig


Högskolepedagogiska seminarier som inte arrangeras av PIL

Pedagogisk stöttning av studenters skrivande och uppsatsarbete (seminarier hos ASK)

Under våren 2022 erbjuder enheten för akademiskt språk (ASK) fyra högskolepedagogiskt inriktade heldagsseminarier om studenters uppsatsskrivande.

Läs mer om ASK:s seminarier

Snabbval

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?