PIL-enheten erbjuder en rad resurser av olika slag. Resurserna vänder sig till undervisande personal vid Göteborgs universitet.
Information om GU:s interaktiva webbkurs om akademisk integritet, textmatchningssystemet Urkund och andra användbara resurser.
Läs mer om Akademisk integritet och plagiering
Vid Göteborgs universitet finns flera lärosalar som är utformade enligt ALC-konceptet (Active Learning Classroom).
Information om Digitala pedagogiska verktyg, nätverket Samverkande IT-pedagoger (SIP) och stöd vid kursutveckling.
Läs mer om digitala verktyg i undervisningen
Lärare som är anställda vid universitetet kan ansöka om att bli prövade för titeln excellent lärare.
Läs mer om titeln excellent lärare
Reportage från PIL:s utvecklingsprojekt, filmer om PIL-kurser, instruktionsfilmer om upphovsrätt samt inspelningar från olika PIL-arrangemang.
Råd om hur du som doktorandhandledare kan lägga upp handledningen i sin helhet och hur enskilda handledningstillfällen kan gestaltas.
Läs mer om handledning av doktorand
Här finns information för dig som vill producera och använda video i undervisningen. Läs mer om PIL-studion, de lokala inspelningsrummen vid fakulteterna, mobil utrustning för ljud och video samt de undervisningssalar som är utrustade för att möjliggöra deltagande av studenter och föreläsare på distans.
Läs mer om inspelning och streaming
Här finns råd och information för dig som ska skriva kursplaner.
Läs mer om hur man skriver en kursplan
PIL-enheten har i samarbete med Universitetsbiblioteket samlat litteratur, e-resurser mm inom det högskolepedagogiska området.
Läs mer om LibGuide i högskolepedagogik
Lärarhandboken ger vägledning för universitetets lärare och handledare. Det är en länksamling som visar vägar till nationella och lokala styrdokument samt till universitetsgemensamma resurser och kontakter.
För att undervisa som lärare på högskolan ställs krav på pedagogisk utbildning eller att man på annat sätt har skaffat motsvarande kunskaper. Lärare kan vid sin fakultet få prövat om de egna meriterna motsvarar den behörighetsgivande utbildning i högskolepedagogik som GU erbjuder sina lärare.
Läs mer om prövning och erkännande av högskolepedagogiska meriter
Pedagogisk akademi vid Göteborgs universitet är ett fakultetsöverskridande kollegialt nätverk för pedagogisk utveckling vid universitet.
Läs mer om den pedagogiska akademin
Pedagogiska meriter sammanställs i en pedagogisk portfölj. Denna kan bland annat användas vid tjänstetillsättning, befordran, löneförhandling och vid ansökan om prövning för titeln excellent lärare.
Läs mer om pedagogisk portfölj
Pedagogiskt idéprogram vänder sig till alla som arbetar eller studerar vid Göteborgs universitet. Idéprogrammet formulerar ett universitetsgemensamt pedagogiskt förhållningssätt, ger en bakgrund och forskningskontext till idéerna om studentcentrerat lärande och lärmiljöns betydelse samt bidrar med stöd för pedagogiskt utvecklingsarbete.
Läs mer om pedagogiskt idéprogram
PIL erbjuder publiceringsmöjligheter för alla vid universitetet som vill skriva om högskolepedagogiska frågor.
Upphovsrätten blir allt viktigare för universitetets lärare att känna till. Hur gör jag om jag vill använda andras upphovsrättsskyddade material? Och hur gör jag för att dela med mig av mitt eget material?
Lärare vid GU som söker lugn och ro inför manusförfattande och publicering inom det högskolepedagogiska fältet har möjlighet att låna en lägenhet i Villa Martinson, Jonsered.
PIL-stöd från A till Ö.
I PIL-studion får du möjlighet att lära dig producera eget undervisningsmaterial.
Box 300, 405 30 Göteborg
Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1
Telefon:
031-786 0000 (vx)