Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ABC-metoden - kickstarta er kursutveckling

Den här workshoppen ges tills vidare på distans!

ABC-metoden erbjuder en handfast struktur för lärare att jobba med kursdesign, kurs- och programutveckling.

I denna workshop ges deltagarna möjlighet att själva tillämpa ABC-metoden och på ett mycket konkret sätt arbeta med någon av sina pågående eller kommande kurser. Deltagarna skapar under workshoppen ett underlag som man kan ta med sig och arbeta vidare med inom sin institution.

Workshoppen ges på begäran (se nedan).

Plats: Workshoppen ges tills vidare på distans.

Workshopledare: Eva Berg

Workshoppen ges på begäran

Workshoppen har inga fasta datum utan ges endast på begäran. För att boka in en workshop, kontakta Eva Berg:

Förutsättningar

Det är en fördel om flera lärare som ska samarbeta i en kurs deltar tillsammans. Alla deltagare bör ta med befintlig kursplan, alternativt en relativt långt gången idé om en tilltänkt kurs. Workshoppen pågår i två till tre timmar (beroende på era önskemål) och inleds med en kort presentation. För att genomföra workshoppen krävs minst 8 deltagare. Läs gärna mer och se en film om ABC-metoden här:

På bloggen finns även en svensk översättning av workshopmaterialet:

Bakgrund

Metoden har utvecklats vid London University College och bygger på den forskning som presenteras i professor Diana Laurillards bok Teaching as a Design Science (Laurillard, 2012). Genom att tillämpa aktuell forskning i utbildningsvetenskap, pedagogik samt kognitions-och neurovetenskap, kan lärare skapa goda förutsättningar för kvalitet i undervisning och lärande. Laurillard tar som utgångspunkt att lärarens arbete handlar om att designa sin undervisning, det vill säga ständigt utveckla kursens innehåll genom att pröva, ompröva, och anpassa sin undervisning. ABC-metoden tillhandahåller verktyg för detta och ger samtidigt lärarlag möjlighet att på ett prestigelöst och strukturerat sätt diskutera innehållet i en gemensam kurs. Metoden har utvärderats och fått mycket positiva omdömen.
 


Foto: MARIA NILSSON

 

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?