Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledning för erfarna handledare i forskarutbildning, 5 hp (HPE202)

Kursen är särskilt avpassad för professorer och erfarna handledare i forskarutbildningen. Det är kollegor som fört fram minst två doktorander till disputation.

Kursen inleds med ett lunch-till-lunch-internat. Internatet följs sedan av en reflektionsuppgift i GUL och två uppföljningsdagar.

Utgångspunkt för internatet är de fall (case) som deltagarna anser på ett intresseväckande sätt exemplifierar problematiken vid handledning. Dessa berättelser bildar grund för diskussionen under internatet, där det läggs vikt både vid att finna lämpliga praktiska lösningar och att söka beröringspunkter i forskning om handledning i högre utbildning. Vid de uppföljande dagarna ges en teoretisk fördjupning av de problem som gruppen funnit mest givande att diskutera.

Kursansvarig lärare: Tomas Grysell
Skicka e-post till Tomas | Läs mer om Tomas

Kursplan HPE202

Kurs med start våren 2018

Vårens internat hålls den 17–18 maj 2018. Internatet följs sedan av en reflektionsuppgift i GUL (som görs mellan internatet och uppföljningsdagarna) och uppföljningsdagar den 15 och 16 november 2018.

OBS! Anmälan är bindande

Sista dag för avanmälan är 30 dagar före kursstart. Om du lämnar återbud senare än så kommer PIL-enheten att avgiftsbelägga din institution/motsvarande. För dem som utnyttjar sin bokade plats är kursen kostnadsfri.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?