Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Breddad lärarkompetens: Handledning av uppsatser och examensarbeten, 5 hp (HPE304)

Kursen riktar sig till GU-lärare som handleder uppsatser och examensarbeten på grundläggande och avancerad nivå. På kursen belyses handledarrollen och handledningsprocessen vid handledning av uppsatser och examensarbeten i grundutbildningen.

Frågor som berörs är mål för handledning, hur man arbetar med kvalitetskriterier för handledningsprodukten, föreställningar om "den goda handledningen", handledningssamtalet och dess guidande funktioner, respons (feedback) under handledningen, vanliga utmaningar och dilemman i handledningssituationen samt ledarskap med relevans för studenters arbete med uppsatser och examensarbeten. Handledning av skrivprocessen och framför allt hur skrivprocesser kan organiseras och struktureras för att förstärka studenters kunskapsutveckling samt frågor kring akademisk redlighet och integritet betonas särskilt, liksom handledningstraditioner med avseende på kunskapssyn, kulturer och arbetssätt.

Kursansvarig lärare: Margareta Jernås
Skicka e-post till Margareta  |  Läs mer om Margareta
 

Kursplan HPE304 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Höstkursen 2020

OBS: I nuläget planerar vi att hålla kursen på distans under hela höstterminen 2020. Beroende på vad som sägs i nästa inriktningsbeslut från rektor (kommer senast den första september) kan emellertid planeringen komma att ändras så att undervisning sker på campus, dock tidigast från den 1 november.

Kursstart: Fredag 4 september
Övriga kursdatum: Se kursens preliminära schema


Andra utbildningar/seminarier om studenters uppsatser

Pedagogisk stöttning av studenters skrivande och uppsatsarbete (seminarier hos ASK)

Under våren 2021 erbjuder enheten för akademiskt språk (ASK) fyra högskolepedagogiskt inriktade heldagsseminarier om studenters uppsatsskrivande. 

Läs mer om seminarierna på ASK:s webbplats

Snabbval

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2020-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?