Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Breddad lärarkompetens: Handledning av uppsatser och examensarbeten, 5 hp (HPE304)

Kursen riktar sig till GU-lärare som handleder uppsatser och examensarbeten på grundläggande och avancerad nivå. På kursen belyses handledarrollen och handledningsprocessen vid handledning av uppsatser och examensarbeten i grundutbildningen.

Frågor som berörs är mål för handledning, hur man arbetar med kvalitetskriterier för handledningsprodukten, föreställningar om "den goda handledningen", handledningssamtalet och dess guidande funktioner, respons (feedback) under handledningen, vanliga utmaningar och dilemman i handledningssituationen samt ledarskap med relevans för studenters arbete med uppsatser och examensarbeten. Handledning av skrivprocessen och framför allt hur skrivprocesser kan organiseras och struktureras för att förstärka studenters kunskapsutveckling samt frågor kring akademisk redlighet och integritet betonas särskilt, liksom handledningstraditioner med avseende på kunskapssyn, kulturer och arbetssätt.

Kursansvarig lärare: Margareta Jernås
Skicka e-post till Margareta  |  Läs mer om Margareta
 

Kursplan HPE304 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för HPE-kurser.

Nästa kurs

Kursen ges nästa gång hösten 2020 (preliminärt).

 

Snabbval

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Magisterexamen i högskolepedagogik

PIL:s kurser kan kombineras till en magisterexamen, 60 hp. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?