Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetsgivande högskolepedagogik 2 vid Humanistiska fakulteten (PIL102)

Kursansvarig lärare: Maria Persson
Skicka e-post till Maria | Läs mer om Maria

Lärare: Fredrik Olsson
Skicka e-post till Fredrik | Läs mer om Fredrik

Omfattning: PIL102 omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.

Kursplan PIL102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för PIL-enhetens kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan.

Innan du ansöker ska du ha avtalat med prefekt/avdelningschef/motsvarande på din institution/enhet vid GU om att du läser kursen.

Nästa kurs

Kursen ges nästa gång hösten 2023.

Om du tillhör Humanistiska fakulteten och vill gå PIL102 i vår är du välkommen att söka någon annan fakultets kurs.

Läs mer om vårens PIL102-kurser

Beskrivning

Vad är egentligen en kursplan och hur kan den användas? Syftet med den här kursen är att diskutera undervisning och utbildning inom det egna ämnesområdet med hjälp av forskning och beprövad erfarenhet. Vi tar utgångspunkt i kursplanen med mål att identifiera pedagogiska problem och analysera hur man ska planera och genomföra en kurs. Genom att inspireras av föreläsningar, litteraturstudier, nätbaserade aktiviteter och diskussioner, inte minst av utbytet mellan deltagarnas olika kunskapserfarenheter, ska kursdeltagarna under kursens gång utveckla en egen kursplan samt diskutera sina pedagogiska överväganden och val kring detta.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Om kursintyg

PIL102 är en intygskurs. Alla moment är obligatoriska och kräver närvaro. I vissa fall kommer det att vara möjligt att lämna in en kompletterande uppgift som motsvarar momentet. För att bli godkänd för intyg krävs även att du uppfyller lärandemålen i kursens kursplan.

PIL102 infördes den 1 januari 2021 som ersättning för den poänggivande kursen HPE102, som då avvecklades. Innehåll och upplägg i PIL102 är detsamma som i HPE102 och kursen ger samma behörighet. Läs mer om övergången till intygskurser

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att du går PIL101 före PIL102. För att få tillträde till PIL103 krävs erhållet intyg från både PIL101 och PIL102 (eller godkänt betyg på HPE101 och HPE102). Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-09-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?