Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skriv din pedagogiska portfölj

Pedagogiska meriter sammanställs i en pedagogisk portfölj. Denna kan bland annat användas vid tjänstetillsättning, befordran, löneförhandling och vid ansökan om prövning för titeln excellent lärare.

PIL-enheten har utarbetat generella anvisningar för upprättande av pedagogisk portfölj. Den finns på svenska och på engelska.

Anvisningar för upprättande av pedagogisk portföljGuidelines for establishing a teaching portfolio

Bedömningen är fakulteternas ansvar

Det är fakulteternas ansvar att bedöma i vilken utsträckning dokumenterade meriter motsvarar uppställda krav för olika befattningar, uppdrag och för antagning till excellent lärare. Vi hänvisar den som söker specifik information till ansvariga vid respektive fakultet.

Seminarieserie: Att skriva en pedagogisk portfölj

PIL-enheten erbjuder en seminarieserie med syfte att underlätta för de lärare som har påbörjat arbetet med att sammanställa en pedagogisk portfölj.

Läs mer om seminarieserien

Exempel på en bra portfölj

Anne Farewell är mikrobiolog vid institutionen för kemi och molekylärbiologi. I september 2015 blev hon den första excellenta läraren vid GU. Studera gärna hennes portfölj:

Anne Farewell's teaching portfolio

Lästips

Boken Pedagogisk portfölj – för karriär och utveckling av Katarina Winka och Åsa Ryegård (Studentlitteratur 2013) är ett bra stöd för den som skriver sin pedagogiska portfölj.

Vill du göra din portfölj i webbaserat format?

Ett bra sätt att samla alla dina meriter och de olika delar som ska ingå i den pedagogiska portföljen är att använda sig av en webbaserad portfölj. Från detta webbaserade "arkiv" kan du göra ett urval av det som är mest relevant för respektive ansökan, exempelvis ansökan till excellent lärare, docenturansökan eller ansökan om tjänst. En webbaserad portfölj möjliggör också användning av andra medier förutom text, exempelvis bild, ljud och video.

Göteborgs universitet erbjuder verktyget Eportfolio för lärare som vill sammanställa en webbaserad portfölj. Du loggar in i verktyget med ditt x-konto.

Till Eportfolio

PIL-enheten erbjuder en workshop i att sammanställa pedagogisk portfölj i verktyget Eportfolio. Läs mer här (scrolla ner på sidan):

Att skriva en pedagogisk portfölj (seminarieserie)

Snabbval

Kontaktpersoner för pedagogisk portfölj

Lena Dafgård
Tel: 031-786 6523
Skicka e-post till Lena

Susanne Persson
Tel: 031-786 3793
Skicka e-post till Susanne

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-06-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?