Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogisk portfölj för excellent lärare

OBS: Nedanstående anvisningar riktar sig till den som vill ansöka om titeln excellent lärare. Om du ska använda portföljen till andra syften räcker det sannolikt med en mindre avancerad portfölj. Läs mer här: Att skriva en pedagogisk portfölj

Pedagogiska meriter sammanställs i en pedagogisk portfölj. Denna kan bland annat användas vid tjänstetillsättning, befordran, löneförhandling och vid ansökan om prövning för titeln excellent lärare.

PIL-enheten har utarbetat generella anvisningar för upprättande av pedagogisk portfölj. Den finns på svenska och på engelska.

Anvisningar för upprättande av pedagogisk portföljGuidelines for establishing a teaching portfolio

Bedömningen är fakulteternas ansvar

Det är fakulteternas ansvar att bedöma i vilken utsträckning dokumenterade meriter motsvarar uppställda krav för olika befattningar, uppdrag och för antagning till excellent lärare. Om du söker specifik information hänvisar vi till ansvariga vid respektive fakultet.

Stöd i skrivandet av pedagogisk portfölj

PIL-enheten planerar att hålla en återkommande workshop för dig som vill skriva en pedagogisk portfölj. Workshoppen beräknas starta hösten 2022. Anmäl gärna intresse för workshoppen genom att kontakta Tomas Grysell, tomas.grysell@gu.se.

Under hösten 2022 planerar vi också att lansera en ny webbresurs om att skriva pedagogisk portfölj.

Exempel på en bra portfölj

Anne Farewell är mikrobiolog vid institutionen för kemi och molekylärbiologi. I september 2015 blev hon den första excellenta läraren vid GU. Studera gärna hennes portfölj:

Anne Farewell's teaching portfolio

Filmer med info, råd och tips

I fyra filmer delar Lena Dafgård med sig av användbara råd och tips till den som ska skriva en pedagogisk portfölj.

Till filmerna

Lästips

Boken Pedagogisk portfölj – för karriär och utveckling av Katarina Winka och Åsa Ryegård (Studentlitteratur 2013) är ett bra stöd för den som skriver sin pedagogiska portfölj.

Snabbval

Kontaktperson för pedagogisk portfölj

Melina Pakkanen
Telefon: 031-786 10 59
Skicka e-post till Melina

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-09-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/resurser/excellent-larare/pedagogisk-portfolj/
Utskriftsdatum: 2022-12-03