Här finner du aktualiteter inom det högskolepedagogiska området.

• Nya högskolepedagogiska texter om plagiering

[2022-06-15] Malin Nilsen har gjort en enkätstudie om plagiering och plagieringsförebyggande arbete i högre utbildning. Allison Östlund har utforskat hur procedurerna för disciplinära åtgärder vid plagiering samspelar med undervisningen om akademisk integritet. Texterna finns publicerade i PIL-serien Högskolepedagogiska texter.

• Manuell transkriberingstjänst i GU Play

[2022-02-04] Sedan en tid tillbaka finns maskintranskribering av video- och ljudfiler som tjänst i GU Play för alla anställda. Nu kompletteras den tjänsten med möjlighet att köpa professionell manuell transkribering.

• Ny funktion: Inspelning i zoom direkt till GU Play

[2021-12-08] Nu är det möjligt för användare i zoom att via funktionen Cloud Recording göra inspelningar av ett zoom-möte eller webinar som läggs direkt på användarens konto i GU Play.

• Utvärdering av interaktiva skärmar som redskap för lärare

[2021-11-30] Interaktiva skärmar används av allt fler lärare och studenter. Inom ramen för projektet DigiKomp har forskare och lärare vid GU testat olika skärmar och utvärderat dem i en rapport.

• Se Gert Biestas presentation från HKG 2021

[2021-11-25] En inspelning av den presentation som professor Gert Biesta höll under konferensen HKG 2021 finns nu tillgänglig på webben.