Här finner du aktualiteter inom det högskolepedagogiska området.

• 17 ansökningar inom digitala verktyg beviljade

[2019-09-30] DigiKomp-projektets styrgrupp har beviljat medel till 17 ansökningar för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg. Redovisning av projekten kommer att ske i form av rapporter och seminarier för erfarenhetsutbyte.

• Nytt verktyg som alternativ för digital kursvärdering

[2019-09-16] Nu finns ett nytt verktyg att välja på för digital kursvärdering, Forms. Lärare når verktyget via en länk i Medarbetarportalen. Forms för kursvärdering har ett förenklat gränssnitt och förenklad funktionalitet jämfört med Sunet Survey, som även fortsatt finns kvar som alternativ.

• Nu har du tillgång till responsverktyget Mentimeter

[2019-09-06] Med det digitala responsverktyget Mentimeter kan du som föreläsare uppmuntra studenter till interaktivitet. Att använda responsverktyg kan vara ett sätt att synliggöra studentgruppens förståelse av de begrepp som du tar upp. Mentimeter kan även användas som ett komplement till kursvärderingar.

• Studenter examinerades genom podd om språkfrågor

[2019-07-04] När studenterna i Svenska med språkvetenskaplig inriktning skulle redovisa sina diskussioner kring språkriktighet valde läraren Maia Andréasson att examinera dem via podd. - Det var lite nervöst men också roligt. Det blev mer intressanta diskussioner än vid en presentation, säger studenten Johanna Albinsson som läser Språkkonsultprogrammet på Göteborgs universitet.

• GU-Journalen om Canvas och om ALC-nätverket

[2019-06-20] I nr 3/2019 intervjuar GU-Journalen systemadministratören Adam Casserly om införandet av Canvas vid universitetet. I samma nummer finns ett reportage om nätverket för aktivt lärande och Active Learning Classrooms.