Här finner du aktualiteter inom det högskolepedagogiska området.

• Max Scheja besökte PIL

[2018-02-01] Den 24 januari gästades PIL av Max Scheja, Sveriges enda professor i högre utbildning, som gav en presentation om sambandet mellan att förstå studenternas lärandeprocesser och Scholarship of Teaching and Learning (SoTL).

• Nu kan du skicka in bidrag till NU2018 i Västerås

[2018-01-10] NU2018 - SUHF:s nationella konferens för utveckling av högre utbildning - hålls i Västerås den 9-11 oktober. Sista dag att lämna in konferensbidrag är den 1 mars.

• Artikel i GU-Journalen: "Spökskrivare ett nytt sätt att fuska"

[2017-11-16] I senaste numret av GU-Journalen intervjuas Sonja Bjelobaba om akademisk integritet. Plagiering är den vanligaste formen av fusk men det nya hotet är spökskrivare, berättar hon i artikeln.

• I startgroparna för ny lärplattform

[2017-04-26] Tomas Grysell, chef för PIL, har undertecknat en avsiktsförklaring om att avropa SUNET:s lärplattformstjänst Canvas, utvecklad av Instructure, som en framtida ersättare för Ping Pong (GUL).

• Nytt nätverk för aktivt lärande och Active Learning Classrooms

[2017-04-05] Nu finns ett nätverk för alla vid Göteborgs universitet som intresserar sig för aktivt lärande och Active Learning Classrooms.