Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vinn med det visuella -- att medvetet fånga studenterna genom bild, text och signaler

Ett seminarium med Christel Copp.

Genom synen får vi den största mängden information om vår omvärld. Detta ger stora möjligheter när man ska undervisa. Men hur väljer man bland bilder? Hur kombinerar man bild och text på ett bra sätt? Hur kan man använda färg och form för att göra presentationen mer pedagogisk? Hur skapar man en god helhet i en PowerPoint? Vad blir skillnaden att visa något på campus eller i Zoom? Frågorna är sannerligen många!

Under föreläsningen ser vi på en rad exempel och metoder för att visualisera olika material. Genom att medvetet använda dessa verktyg blir pedagogiken än mer effektiv. Innehållet blir då enklare att ta till sig och studenterna kommer lättare ihåg det.

Våren 2024

Datum och tid: Onsdag 20 mars kl 10:00–12:00

Plats: Pedagogen Hus A, sal A2 316 (två trappor upp), Västra Hamngatan 25

Om Christel

Christel Copp är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Hon arbetar sedan trettio år som grafisk designer och bildkonstnär. Hon arbetar vid JMG och har även en lång erfarenhet av att undervisa i visuell kommunikation på andra institutioner och vid Chalmers. Christel är med i Talarforum i Stockholm. Hon är en ofta anlitad analytiker och föreläsare inom offentlig förvaltning och näringsliv.

Kontakt: christel.copp@jmg.gu.se 

Snabbval

Film: Så här hittar du till våra salar

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2023-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?