Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshoppar

PIL-enhetens workshoppar är kostnadsfria. De hålls (oftast) på Pedagogen vid Grönsakstorget.

ABC-metoden – kickstarta din kursutveckling

ABC-metoden erbjuder en handfast struktur för lärare att jobba med kursdesign, kurs- och programutveckling. I denna workshop ges deltagarna möjlighet att själva tillämpa ABC-metoden och på ett mycket konkret sätt arbeta med någon av sina pågående eller kommande kurser. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer och kontakta oss

ALC – en introduktion till rummet och pedagogiken

Under denna workshop får ni lära er de praktiska och pedagogiska grunderna för ALC (Active Learning Classroom). Vi diskuterar pedagogiska betydelser av det fysiska rummets utformning och det studentcentrerade perspektivets möjligheter i högre utbildning. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer och kontakta oss

Att konstruera flervalsfrågor för tentor

Är du och ditt lärarlag intresserade av att få stöd i arbetet med att utveckla era examinationer? I denna workshop är utgångspunkten att vi tillsammans arbetar med era tidigare tentor, som redan är konstruerade som flervalsfrågor, eller någon tentamen som ni vill förändra mot flervalsfrågor. Workshoppen ges på begäran.

Läs mer och kontakta oss

Flexibilitet i en alltmer digitaliserad undervisning

Under workshoppen får du möjlighet att utforska hur alltmer digitaliserade undervisningsmaterial öppnar upp för flexibla undervisningsformer.

Läs mer och anmäl dig

Föreläsning som studentaktiv undervisningsmetod

Föreläsningen som undervisningsform har en lång tradition vid universitetet. Under workshoppen får du med hjälp av en handfast arbetsmodell lära dig hur du bygger en föreläsning som väcker studenternas uppmärksamhet och lust att lära mer.

Läs mer och anmäl dig

Gör film för undervisning – med mobiltelefon

Workshop för lärarlag om minst sex personer. I standardutförande omfattar den 1,5 timme där lärarlaget får lära sig några enkla sätt att filma och redigera i mobiltelefonen. Men workshoppen kan också skräddarsys efter lärarlagets önskemål och förutsättningar.

Läs mer och kontakta oss

Hitta, använda och dela undervisningsmaterial – en workshop om öppna lärresurser (OER)

Under workshoppen går vi igenom hur du letar efter öppet undervisningsmaterial och vilka märkningar resurserna ska ha. Vi diskuterar hur du själv kan bidra till det växande antalet öppna lärresurser, Open Educational Resources (OER) genom att modifiera och skapa nya öppna lärresurser tillsammans med kollegor och studenter.

Läs mer och anmäl dig

Hybridundervisning – en introduktion till tekniken och pedagogiken

Workshoppen fokuserar på kollegialt erfarenhetsutbyte där deltagarna får möjlighet att fördjupa sina kunskaper både ur ett pedagogiskt och tekniskt perspektiv. Vi tittar också på hur man kan öka interaktionen mellan studentgrupperna.

Läs mer och anmäl dig

Inspelningsrum (personlig handledning och support)

Boka en timmes handledning och support i hur man använder ett av universitetets inspelningsrum. Du får hjälp utifrån dina personliga behov och önskemål.

Läs mer och boka

Pedagogiska metoder för hållbar utveckling

Workshoppen fokuserar på att gemensamt utforska pedagogiska metoder för att dels utveckla hållbarhetsaspekter i befintligt kursinnehåll, dels att utveckla de kompetenser studenter behöver ha för att bygga handlingskapacitet i fråga om hållbar utveckling.

Läs mer och anmäl dig

Snabbval

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Blended learning

Är du intresserad av att utveckla kurser där blended learning ingår? Då kan PIL-enheten erbjuda en rad aktiviteter och resurser som kan vara till nytta för dig. Läs mer

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?