Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ALC - en introduktion till rummet och pedagogiken

Intresset för den fysiska miljöns betydelse inom högre utbildning har de senaste åren ökat markant. Nationella och internationella studier indikerar att studenternas lärande och prestationer påverkas i en positiv riktning när den fysiska miljön anpassats för ett mer aktivt lärande.

Under denna workshop diskuteras pedagogiska betydelser av det fysiska rummets utformning och det studentcentrerade perspektivets möjligheter i högre utbildning. Workshoppen genomförs i en lärosal utformad enligt ALC-konceptet (Active Learning Classroom) med runda bord för samarbete, skrivtavlor och bildskärmar till varje bord och AV-utrustning för blended learning. Workshoppen anpassas efter antal deltagare. Med 12 eller fler deltagare kan praktiska övningar genomföras. Med färre än 12 deltagare anpassas workshoppen till en introduktion och gemensam diskussion runt möjligheter och utmaningar med studentcentrerat lärande.

För att bilda dig en uppfattning om ALC kan du före workshoppen titta på följande video med Lynda Fraser från McGill University:

Active Learning Classrooms: Everyone is engaged! (på YouTube)
Plats: Pedagogen Hus A, sal A1 119 (Västra Hamngatan 25 vid Grönsakstorget)

Workshopledare: Torbjörn Fraenckel
Läs mer om Torbjörn | Skicka e-post till Torbjörn

Datum och anmälan

För att se när workshoppen ges och göra en anmälan, klicka på länken:

Vill ni att vi kommer ut till er?

Eftersom det nu finns ALC-salar inom flera av universitetets campusområden kommer vi gärna till lärarlag eller andra grupper som vill ha en introduktion på plats. Kontakta i så fall Torbjörn Fraenckel.

Förteckning över universitetets ALC-salar

Intyg på ditt deltagande

Denna aktivitet ingår i GU:s utbud av kompetensutveckling för lärare. Den ger inte högskolepoäng, men du kan själv skriva ut ett intyg på ditt deltagande. Intyget kan du sedan infoga i din pedagogiska meritportfölj.

Du finner dina intygsgivande aktiviteter i din bokningshistorik (kräver inloggning i Portalen):

En utskrift av din bokningshistorik räknas som intyg. OBS! Historiken visar bara aktiviteter som du bokat med x-konto.


Foto: MARIA NILSSON

Snabbval

Anmäl dig till våra workshoppar här!

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?