Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gör film för undervisning - med mobiltelefon (workshop)

Den här workshoppen ges för lärarlag om minst sex personer. Den ges på begäran och kan ges på valfri plats eller via Zoom. I standardutförande omfattar den 1,5 timme där lärarlaget får lära sig några enkla sätt att filma och redigera i mobiltelefonen. Men workshoppen kan också skräddarsys efter lärarlagets önskemål och förutsättningar.

(Är du/ni färre än sex personer och behöver hjälp med någon särskild aspekt av att göra film med mobiltelefonen? Då är du/ni välkomna att kontakta Torbjörn Fraenckel för en kortare konsultation.)

Plats: Pedagogen, Hus A, PIL-enhetens lokaler, plan 2 (Västra Hamngatan 25 vid Grönsakstorget) alternativt egen valfri plats. Workshoppen kan även ges via Zoom (dock inte hybrid).

Workshopledare: Torbjörn Fraenckel
Skicka e-post till Torbjörn | Läs mer om Torbjörn

Workshoppen ges på begäran

Workshoppen har inga fasta datum utan ges endast på begäran. För att boka in en workshop, kontakta Torbjörn Fraenckel:

Mer om workshoppen

Vi skräddarsyr gärna workshoppen efter era önskemål och era förutsättningar och eventuella förkunskaper. Tidsmässigt kan workshoppen då omfatta allt från en 1,5 timme till en halvdag.

Om ni inte har särskilda önskemål har vi ett standardupplägg som omfattar 1,5 timme. Då går vi igenom hur man spelar in med hjälp av mobiltelefonen samt ger teoretisk genomgång av bildberättandets grunder. Sedan får man spela in och klippa en egen film tillsammans med en annan deltagare. Workshoppen avslutas med återsamling, filmvisning och feedback.

Egen utrustning

Förutom filmvisningen görs allting i mobiltelefonen. En viktig del av inspelningen är ljudet. Därför är det bra om workshopdeltagarna tar med sig headset till workshoppen. Headsetet kommer att användas som mikrofon vid inspelningen. Videoredigeringen sker i mobilapparna IMovie eller Kinemaster Pro som är gratis och går att ladda ner till mobilen. (Ladda gärna ner en av apparna i förväg.)

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?