Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetsgivande högskolepedagogik 2 vid Handelshögskolan (PIL102)

Kursansvarig lärare: Mats Persson
Skicka e-post till Mats  |  Läs mer om Mats

Omfattning: PIL102 omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.

Kursplan PIL102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för PIL-enhetens kurser.

Antagningsprincip: Vi tillämpar antagningsprincipen "först till kvarn", dvs tidpunkten för inkommen fullständig ansökan. 

Innan du ansöker ska du ha avtalat med prefekt/avdelningschef/motsvarande på din institution/enhet vid GU om att du läser kursen.

Vårkursen 2023

Kursstart: Onsdag 1 mars
Övriga kursdatum: Se kursens schema

Beskrivning

Kursen syftar till att deltagarna ska utvecklas i rollen som kursansvarig. Utgångspunkten för arbetet är en befintlig kurs som deltagaren vill revidera eller en ny kurs som denne vill utveckla. Vi analyserar den palett av verktyg som kursansvarig kan använda för att skapa bra utbildning.

Kursen bygger på ett aktivt deltagande och genomförs som ett antal heldagar som ägnas åt föreläsningar i dialogform, diskussioner och övningsuppgifter. Den gemensamma nämnaren för dessa tillfällen är att vi i kollegial anda söker finna, utveckla och pröva former för hur lärandemålsstyrd undervisning kan utformas på ett funktionellt sätt som ökar kvalitet på utbildningen.

Undervisningen utgår ifrån ett antal teman för att utveckla en kurs: lärandemål, undervisningsformer, examination, utvärdering. Dessutom ska deltagaren kunna omsätta dessa kunskaper i en korrekt utformad kursplan. Deltagaren examineras genom att redogöra för sin kursplan och en PM med förklaringar till de val som gjorts, såväl avseende kursutveckling som utformning av kursplanen.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Om kursintyg

PIL102 är en intygskurs. Alla moment är obligatoriska och kräver närvaro. I vissa fall kommer det att vara möjligt att lämna in en kompletterande uppgift som motsvarar momentet. För att bli godkänd för intyg krävs även att du uppfyller lärandemålen i kursens kursplan.

PIL102 infördes den 1 januari 2021 som ersättning för den poänggivande kursen HPE102, som då avvecklades. Innehåll och upplägg i PIL102 är detsamma som i HPE102 och kursen ger samma behörighet. Läs mer om övergången till intygskurser

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att du går PIL101 före PIL102. För att få tillträde till PIL103 krävs erhållet intyg från både PIL101 och PIL102 (eller godkänt betyg på HPE101 och HPE102). Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?