Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetsgivande högskolepedagogik 2 vid Konstnärliga fakulteten (PIL102)

Kursansvarig lärare: Julia Tedroff
Skicka e-post till Julia | Läs mer om Julia

Omfattning: PIL102 omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.

Kursplan PIL102 (öppnas i nytt fönster)

Aktuell litteraturlista publiceras senast åtta veckor före kursstart på webbsidan Litteraturlistor för PIL-enhetens kurser.

Antagningsprincip: Medarbetare vid Konstnärliga fakulteten har företräde till kursen. Övriga sökande antas i mån av plats.

Innan du ansöker ska du ha avtalat med prefekt/avdelningschef/motsvarande på din institution/enhet vid GU om att du läser kursen. 

Vårkursen 2024

Kursstart: Fredag 2 februari
Övriga kursdatum: Se kursens schema

Beskrivning

Kursen vänder sig till lärare som arbetar inom utbildningar med konstnärlig inriktning och behandlar vad det innebär att verka som lärare inom högre utbildning; att utveckla och planera kurser, lärandemål och examinationsformer med utgångspunkt från de specifika former av lärande som konstnärliga utbildningar vilar på. Under kursen identifieras och formuleras tankar kring utbildningens mål samt lärandeprocesser. Vi diskuterar vad lärandemålsstyrd undervisningen innebär inom högre utbildning samt identifierar hur lärandemål som beskriver konstnärliga processer kan formuleras och användas som pedagogiskt verktyg.

De kritiska reflektionerna tar utgångspunkt i kursdeltagarnas pedagogiska erfarenhet och syftar till att utifrån erfarenhetsbaserade problemställningar identifiera, formulera och bedöma den egna undervisningens mål och pedagogiska verktyg i relation till studentens lärande.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

OBS! Kursen är endast öppen för dem som är anställda eller har undervisningsuppdrag vid Göteborgs universitet, är antagna till eller genomför sin forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Om kursintyg

PIL102 är en intygskurs. Alla moment är obligatoriska och kräver närvaro. I vissa fall kommer det att vara möjligt att lämna in en kompletterande uppgift som motsvarar momentet. För att bli godkänd för intyg krävs även att du uppfyller lärandemålen i kursens kursplan.

PIL102 infördes den 1 januari 2021 som ersättning för den poänggivande kursen HPE102, som då avvecklades. Innehåll och upplägg i PIL102 är detsamma som i HPE102 och kursen ger samma behörighet.

Information för doktorander

Har du gått PIL102 som en obligatorisk kurs i din forskarutbildning? Efter att du fått ditt intyg på avslutad och godkänd kurs, lämnar du intyget till den som är administratör (eller motsvarande) för din forskarutbildning. Den personen registrerar kursen som godkänd i Ladok för forskarutbildning.

Snabbval

Studiegång

Vi rekommenderar att du går PIL101 före PIL102. För att få tillträde till PIL103 krävs erhållet intyg från både PIL101 och PIL102 (eller godkänt betyg på HPE101 och HPE102). Läs mer

Om outnyttjad kursplats

Kursplats erbjuds kostnadsfritt, under förutsättning att bokad plats utnyttjas. Läs mer om avgift för outnyttjad kursplats

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2023-10-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?