Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen till PIL-enheten

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) arbetar för att stimulera till engagerande pedagogik vid Göteborgs universitet.

Om distans- och hybridundervisning

PIL-enheten har sammanställt information och tips om hur du som lärare kan tänka när du undervisar på distans eller arbetar med hybridundervisning:

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande - Nyheter

 • Högskolepedagogik 1 (PIL101) ges som moduler under 2023

  [2022-09-30] Under 2023 kommer PIL-kursen Behörighetsgivande högskolepedagogik 1: Baskurs (PIL101) att ges i form av moduler. Upplägget med moduler är ett pilotprojekt under två terminer.

 • Lästips: Ny bok om aktiva lärosalar

  [2022-09-08] Nu finns det en högskolepedagogisk bok på svenska om undervisning i aktiva lärosalar. "Använd rummet: högskolepedagogiska metoder för aktiva lärosalar" är sammanställd av Sara Uhnoo, Christel Backman, Noomi Asker och Veronica Alfredsson, välbekanta namn för deltagare i GU:s nätverk för aktivt lärande och ALC.

 • Filmtips: Ett australiskt perspektiv på högskolepedagogisk utveckling med digitala verktyg

  [2022-08-29] Liisa Uusimäki har besökt Swinburne University och spelat in fyra filmer om hur universitetet arbetar med högskolepedagogisk utveckling och digitala verktyg.

 • Tre nya excellenta lärare utsedda

  [2022-08-22] Ingrid Henriksson, Tove Edmar Lagerberg och Lars Börjesson, alla tre vid Sahlgrenska akademin, har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Tillgänglig undervisning -- bättre för alla

Tips och inspiration.

Automatisk textning

Maskinell textning av filmer i GU Play.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2010-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?