Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen till PIL-enheten

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) arbetar för att stimulera till engagerande pedagogik vid Göteborgs universitet.


Om undervisning på distans

PIL-enheten har sammanställt information och tips om hur du som lärare kan tänka när du undervisar på distans. Universitetet har en rad digitala verktyg som du kan ta hjälp av, till exempel Zoom. Du hittar informationen på den här sidan: pil.gu.se/distans


 

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande - Nyheter

 • NU2022 hålls den 15-17 juni i Stockholm och online

  [2021-06-28] Konferensen NU2022 har temat "Att synliggöra lärande" och hålls den 15-17 juni. Abstracts kan skickas in från den 9 augusti till den 5 november. Bidrag kan presenteras på plats i Stockholm eller på distans.

 • Rapport: Hur känd är titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin?

  [2021-06-23] PIL har undersökt hur känd titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin är bland studenter och lärare. Ambitionen var även att få en bild av hur de tillfrågade grupperna ser på lärartiteln och den pedagogiska akademin och om de anses kunna påverka undervisningens kvalitet och status.

 • Tre nya excellenta lärare utsedda

  [2021-06-18] Björn Eliasson, Margret Lepp och Monica Pettersson har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet. Alla tre tillhör Sahlgrenska akademin.

 • Tips och inspiration kring tillgänglig undervisning

  [2021-05-31] Göteborgs universitet ska vara tillgängligt och inkluderande för alla. Nu finns en webbsida med tips och inspiration om hur undervisning göras tillgänglig för en studentgrupp med varierande förutsättningar.

 • GU-Journalen om excellenta lärare

  [2021-04-28] I GU-Journalen nr 2/2021 belyses temat excellent lärare ur olika perspektiv. En rad excellenta lärare vid olika fakulteter intervjuas, liksom PIL-chefen Tomas Grysell.

Fler nyheter

Vill du ha hjälp?

PIL-stöd från A till Ö.

Tillgänglig undervisning -- bättre för alla

Tips och inspiration.

Hybridundervisning

Rekommendationer och råd.

Automatisk textning

Maskinell textning av filmer i GU Play.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2010-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?